Bijgewerkt: 11 juni 2023

Amstelvener aangehouden door mogelijke betrokkenheid bij de Amsterdamse zedenzaak

Nieuws -> Politie

Bron: OM
15-03-2011

Een 36-jarige man is vorige week in Amstelveen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de Amsterdamse zedenzaak. De politie kwam de man op het spoor, omdat uit het onderzoek in de Amsterdamse zedenzaak bleek, dat hij contact heeft gehad met verdachte Robert M.

De 36-jarige verdachte is op vrijdag 11 maart 2011 voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Die heeft de man voor 14 dagen in bewaring gesteld. Op dit moment doet het Openbaar Ministerie (OM) geen mededelingen over de verdenking tegen deze man.

Daarnaast is er een tweede man aangehouden, die op hetzelfde adres woonde als de 36-jarige man. Deze 32-jarige man wordt verdacht van het bezit van kinderporno. Er zijn geen aanwijzingen, dat deze man contact heeft gehad met Robert M., of dat hij minderjarigen misbruikt zou hebben.

De 32-jarige man zit voor tenminste 14 dagen vast. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag beslist. De rechter-commissaris had eerder op dezelfde feiten geoordeeld, dat de voorlopige hechtenis van de 32-jarige kon worden geschorst. Tegen deze beslissing was het OM in beroep gegaan.

Uit het Amsterdamse zedenonderzoek is ook een verdachte uit Engeland naar voren gekomen die betrokken is bij de zedenzaak. Het gaat om een 24-jarige Engelsman die in oktober 2010 in Engeland is overleden aan een hartstilstand na het nemen van (party)drugs. Over zijn betrokkenheid worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. De betrokken ouders zijn over de nieuwe verdachten door de politie geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.