Bijgewerkt: 6 december 2023

Amstelvener aangehouden bij een professionele wietkwekerij in Friesland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
13-01-2023

De politie heeft woensdag 11 januari 2023 rond 14.00 uur aan de Hemmerbuurt in Hem, onder de grond, een professionele wietkwekerij ontdekt. Hierbij zijn ruim 1.400 wietplanten gevonden. Een 54-jarige man uit Amstelveen en een 59-jarige man uit Middenbeemster zijn in de kwekerij aangehouden. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

De politie was de wietkwekerij op het spoor gekomen na een tip. De wietkwekerij bevond zich in een grote kelder van een loods. In die kelder vond de politie maar liefst 1.446 wietplanten en apparatuur. Tijdens controle bleek ook dat er illegaal stroom en water werden afgetapt. De wietkwekerij is geruimd en de wietplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2023)

In die kelder vond de politie maar liefst 1.446 wietplanten en apparatuur

Teamchef Rob Janssen politie Hoorn: 'Dit is echt een unieke vangst. Niet alleen de grootte van de kwekerij is opmerkelijk maar ook het feit dat deze zich onder de grond bevond.  De moeite die de verdachten hebben genomen om de kwekerij te verbergen was bijzonder. Wij kunnen ons niet herinneren dat we in West-Friesland eerder zo’n kwekerij hebben gevonden.'

Vermoedt u een hennepkwekerij? Voor wietkwekerijen worden vaak woonhuizen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Regelmatig ontstaat kortsluiting of brand. Denkt u dat ergens een wietkwekerij zit, geef het door. Bel dan de politie, 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.