Bijgewerkt: 19 april 2024

Amstelveense wethouders en ambtenaren bezochten de Noord/Zuidlijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-02-2019

Een delegatie onder leiding van wethouders Ellermeijer en Raat van de gemeente Amstelveen bracht op 5 februari 2019 een werkbezoek aan de Noord/Zuidlijn. Bereikbaarheid en communicatie tijdens de werkzaamheden waren hierbij de belangrijkste gespreksonderwerpen. Het past in de nieuwe werkwijze, waarbij Amstelveen gemeenten bezoekt die ervaring hebben met grote infrastructurele projecten. Belangrijk leerpunt was de aanpassing van interne werkwijzen. Volgens Hoite Detmar directeur Omgeving en Reizigers bij de Noord/Zuidlijn is een cultuuromslag nodig.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Herbert Raat (VVD) wethouder A9 en Stadshart samen met Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer op 5 februari 2019 tijdens het werkbezoek aan de Noord/Zuidlijn


Wethouder Herbert Raat (A9 en Stadshart): 'Na een eerder bezoek aan Rotterdam nu te gast bij de Noord/Zuidlijn. We hadden hier dure bureaus voor kunnen inhuren, maar het is een stuk efficiënter en effectiever als medewerkers het zelf ervaren. Je hoort over de start, waar Amsterdam tegen aan liep en hoe ze het uiteindelijk letterlijk op de rit hebben gekregen. Daar zijn vanuit de Noord/Zuidlijn echt waardevolle lessen uit te trekken voor Amstelveen.'

Ritje met de Noord-Zuidlijn. Ervaringen over de Noord/Zuidlijn betekent niet alleen luisteren maar ook zien. Daarom ging de groep na afloop van noord naar zuid met de metro waarbij de delegatie op diverse stations uitleg kreeg over onder andere routing, veiligheid en kunst. 'Organisatorische daadkracht, goede communicatie met bewoners, bedrijven en reizigers, en bereikbaarheidsregie, waren aandachtspunten die de Noord-Zuidlijn uiteindelijk goed heeft opgelost. Natuurlijk zijn ze terecht trots op dit huzarenstukje, want dat is de Noord/Zuidlijn. Tijdens het bezoek ook alle openheid over de moeilijke fase, waarin de Noord/Zuidlijn heeft verkeerde. Goed dat we zoals buren van elkaar leren' aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer.

A9 en Amstelveenlijn. Tussen 2020 en 2026 gaat de A9 van drie naar vier rijstroken. Ook komt de rijksweg over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen. Ter hoogte van het Oude Dorp, het Stadshart en het huidige fietstunneltje bij de Meander komen overkappingen. De werkzaamheden aan de Amstelveenlijn zijn onlangs gestart. Eind 2020 rijdt er een nieuwe Amsteltram. Met drie ongelijkvloerse kruisingen en nieuw materieel een snelle, veilige en comfortabele verbinding tussen Amstelveen en Amsterdam. Lees ook: Lessen cultuuromslag NZ-lijn voor AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.