Bijgewerkt: 25 juni 2024

Amstelveense plan voor McDonald's vestiging aan de Zijdelweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2013

B en W van Amstelveen willen meewerken aan een plan om een McDonald's vestiging te realiseren op een kavel van het toekomstige bedrijventerrein Amstelveen Zuid. De eigenaar van dit grondgebied heeft hiervoor een verzoek ingediend.

Het toevoegen van een fastfood restaurant op deze locatie past niet alleen binnen de visie van de gemeente, het past ook in het beleid van Plabeka, het Platform Bedrijven en Kantoren. Dit platform is een succesvol samenwerkingsverband van regionale en lokale overheden in de Metropoolregio Amsterdam.


Grotere kaart weergeven De Zijdelweg en de N201

Hierin vindt de regionale afstemming plaats over de kwantiteit en kwaliteit van bedrijventerreinen. Als de initiatiefnemer voldoet aan een aantal randvoorwaarden is een bestemmingswijziging mogelijk. De ligging van de kavel, nabij de op- en afrit van de nieuwe N201, is ideaal voor de bereikbaarheid van een horecafunctie als de McDonald’s.

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) en wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (BBA): “We zijn blij met dit plan van de eigenaar. We denken, dat een McDonald’s op deze plek een belangrijke bijdrage kan leveren aan het stimuleren van de bedrijvigheid langs de N201.

Voor bedrijventerrein De Loeten willen we particuliere initiatieven zoveel mogelijk ondersteunen. In overleg met Plabeka wordt dit bedrijventerrein als eerste ontwikkeld voor bedrijfsfuncties. Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid wordt gereserveerd voor toekomstige bedrijfsontwikkelingen.

Een horecabedrijf als de McDonalds past niet op bedrijventerrein De Loeten, vanwege de vele verkeersbewegingen die een fastfood restaurant met zich mee brengt. De locatie op Amstelveen-Zuid is ideaal gelegen, vlak bij Amstelveen en Uithoorn en natuurlijk zeer gunstig gelegen vlak bij de N201.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.