Bijgewerkt: 13 april 2024

Amstelveense minima krijgt extraatje

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-11-2007

De gemeente doet aan het einde van 2007 iets extra’s voor minima in Amstelveen. De gemeente betaalt de aanvullende ziektekostenpremie voor deelnemers aan de collectieve ziektekostenverzekering over de maand december.

In de commissievergadering van Burger & Samenleving van september 2007 vroeg de fractie van de ChristenUnie iets extra’s te willen doen voor de minima van Amstelveen. Zij stelde voor kerstpakketten te verstrekken. Uit onderzoek blijkt echter dat dit wettelijk niet is toegestaan in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB).

Wethouder Jan-willem groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) Wethouder Economische zaken en Werkgelegenheid


Wethouder Jan-Willem Groot komt daarom met het alternatief om voor alle gebruikers van de collectieve ziektekostenverzekering AV Gemeente Top de aanvullende ziektekostenpremie te betalen voor de maand december 2007. Dit gaat om € 23,58 per verzekerde.

Deelnemers van de AV-gemeenten hoeven hier in eerste instantie zelf niets voor te ondernemen. De gemeente informeert ze.

Wethouder Groot wil de vergoeding structureel maken voor de maanden december van de resterende collegeperiode. Ook gaat hij bekijken of het mogelijk is de vergoeding in 2008 en 2009 te verstrekken voor twee maanden in plaats van één.

Wat is een AV-gemeente?

De AV-Gemeente is een collectieve verzekering voor ziektekosten voor Amstelveners met een laag inkomen. De AV-Gemeente is bedoeld voor mensen die een minimum-inkomen hebben of in een inrichting verblijven. Studenten met een inkomen uit Studiefinanciering komen niet in aanmerking voor de AV-gemeente..

Externe link: Collectieve ziektekostenverzekeringAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.