Bijgewerkt: 16 mei 2022

Amstelveense kunstenaars in China

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stephanie Rhode
19-06-2012

Beeldend kunstenaars Stephanie Rhode en Ma Hui, twee Amstelveense kunstenaars hebben een e-mail naar ons gestuurd uit Beijing, China:

'Hier een korte info over het verloop van de expositie in China: de opening op 13 juni 2012 in het Museum of Contemporary Art in Beijing was  een belevenis! Op de homepage staan de witte huizen! http://www.bjmoca.com/en/

rhode Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2012)

Beeldend kunstenaars Ma Hui en Stephanie Rhode in Beijing


Ma Hui en ik (Stephanie Rhode ) zijn blij, dat alles zo prachtig er uit ziet en toch nog goed gekomen is. Stephanie was drie dagen geleden teruggekomen, maar zit er nog een beetje in gedachten in China…Ma Hui is gebleven, zij is nog bezig met het schrijven van een boek over de kunstenaars die met haar in China hebben gestudeerd. Petra Hofmeester de cameravrouw van AmstelNieuws heeft een video gemaakt over het verblijf  in China van Ma Hui en mij.'

Video van AmstelNieuws van het bezoek en de tentoonstelling van de twee Amstelveense kunstenaars in Beijing

Ma Hui en Stephanie Rhode, zijn uitgenodigd voor een expositie, in de maand juni 2012, in Beijing door de curator Peng Feng die ook op de Biënnale in Venetië de curator was van het Chinese paviljoen, heeft de kunstenaressen gevraagd te exposeren .

Het kunstproject van Stephanie Rhode, een installatie van 490 gebreide huizen ter nagedachtenis van vermoorde joodse mensen in het Beierse stadje Gunzenhausen en het kunstproject van Ma Hui 'The tree wants to rest', bestaande uit twee delen, een film en een project van maskers, werd tentoongesteld in het Museum of Contemporary Art in Beijing.v Op de site van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers vind je: Chinablog Stephanie Rhode deel 2 .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.