Bijgewerkt: 23 mei 2024

Amstelveense korfballers hebben gewonnen tegen Wageningen

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
02-12-2014

Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) 1 heeft zondagmiddag 30 november 2014 laten zien, wat het waard is. In een absolute kraker tegen Wageningen 1 sleepte de ploeg van hoofdtrainer op basis van goed korfbal gecombineerd met werklust een verdiende overwinning binnen. In de eigen Nieuwe Bankrashal werd onder toeziend oog van lekker veel publiek met 24-23 gewonnen van titelkandidaat Wageningen 1. Een term die na vier speelronden in de Overgangsklasse A ook bij KVA 1 past, aangezien de Amstelveners na vier gespeelde wedstrijden al vier punten voor staan op de nummer twee.

Wie de verrichtingen van KVA 1 nauwgezet volgt weet, dat zowel KVA 1 als Wageningen 1 vorig zaalseizoen nog tegen elkaar uitkwamen in de Hoofdklasse. Beide ploegen degradeerden onfortuinlijk en spelen daardoor dit zaalseizoen in de Overgangsklasse. Een klasse waaruit beide ploegen het liefst dit seizoen weer uit willen promoveren. Met name de tegenstander van afgelopen weekend spreekt deze ambities openlijk uit. De Wageningers versterkten de selectie voorafgaand aan dit seizoen dan ook flink. De talentvolle Mark Brouwer kwam over van Dalto en voormalig international Jasper Broenink kwam over van Korfbal League-club DVO.

Foto Amstelveen
(Foto Jorrit de Haas - 2014)

Spelers van de Korfbal Vereniging Amstelveen in de Nieuwe Bankrashal


Dat je ook met zelf opgeleide spelers bovenin mee kan draaien bewees KVA 1. Bas van der Bijl (17) stond voor de vierde achtereenvolgende keer in de basis voor de lichtgeblesseerde Patrick de Jong en schakelde zijn directe tegenstander Jasper Broenink helemaal uit. Werkelijk alle acht de basisspelers en invaller Patrick de Jong (voor Bas van der Bijl) speelden misschien wel op de top van hun kunnen. Precies wat nodig is om een ploeg als Wageningen 1 uit te schakelen. Een echte teamprestatie.

Telkens wanneer Wageningen 1 de marge terugbracht tot een doelpunt verschil, was het KVA 1 dat op haar beurt de marge weer naar twee doelpunten verschil schoot. Bij een tussenstand van 18-17 in Amstelveens voordeel, werd de op dat moment sterk spelende Bas van der Bijl gewisseld voor de iets aanvallendere Patrick de Jong. Hoewel de wissel op het eerste oog niet verdiend Zijn inbreng zorgde voor het nodige aanvallende gevaar, wat onder andere strafworpen en vrije ballen zou opleveren. Ook scoorde hij zelf een alleraardigste goal bij de 21-19. Wageningen scoorde (natuurlijk) de aansluitingstreffer, waarna KVA 1 gedacht moet hebben: en nu is het over!

Aanstaande zaterdag 6 december 2014 mag KVA 1 proberen om de vijfde overwinning op rij binnen te slepen. Op bezoek bij Mid Fryslan 1 in het Friese Grou moet er gewonnen worden om de overwinning op Wageningen 1 nog meer glans te geven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.