Bijgewerkt: 24 juli 2024

Amstelveense jongeren naar Duitse partnerstad Tempelhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-08-2011

Op uitnodiging van burgemeester Ekkehard Band van partnerstad Tempelhof–Schöneberg (Berlijn) namen zes Amstelveense jongeren deel aan een ontmoeting met jongeren uit Tempelhof–Schöneberg en Nahariya (Israël). De uitwisseling vond plaats van 23 tot en met 30 augustus 2011.

Het Berlijnse stadsdeel Tempelhof–Schöneberg organiseert jaarlijks een ontmoeting voor jongeren uit haar partnersteden. De ontmoeting tussen jongeren met hun verschillende achtergronden staat hierbij centraal. Doel van de ontmoeting was het verbreden van kennis en de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren. Het is de eerste keer, dat Amstelveense jongeren naar Berlijn deelnamen. Juist de ontmoeting met de Duitse en Israëlische jongeren maakte van dit bezoek een inspirerende ervaring.

Bundestag Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

De zes Amstelveense jongeren voor het gebouw van de Bundestag. De Bundestag is een federale wetgevende lichaam in Duitsland


De jongeren maakten kennis met een aantal belangrijke Berlijnse monumenten, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Holocaust Memorial. Ze werden ook ontvangen door burgemeester Band op het historische raadhuis van Schöneberg. Verder bezochten de jongeren samen met de Israëlische groep het Anne Frank Centrum in Berlijn en volgden zij een theaterworkshop.

De Amstelveense jongeren zijn onder de indruk van Berlijn, haar cultuur en haar geschiedenis. Eén uit vele indrukken van afgelopen week: “de foto’s en verhalen die we in het Holocaust museum hebben gezien en gehoord zijn in mijn geheugen gegrift. Ik had tranen in mijn ogen”.

Burgemeester Van Zanen: “Door Amstelveense jongeren in contact te brengen met hun leeftijdgenoten in partnerstad Tempelhof-Schöneberg beleven zij uit eerste hand de internationale dimensie van Amstelveen. In het recent door de gemeenteraad vastgestelde internationale beleid staan jongeren centraal.”

Amstelveen heeft al meer dan 50 jaar een bijzondere relatie met het Berlijnse stadsdeel Tempelhof–Schöneberg. Voor meer informatie over Amstelveen en haar partnersteden kijk op www.amstelveen.nl/internationaal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.