Bijgewerkt: 20 mei 2022

Amstelveense is een van de talenten in musical De Klokkenluider

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Frank van der Steen
12-08-2010

De grote première is in zicht, op zaterdag 28 augustus 2010

In december 2009 deden 450 jongeren uit heel Nederland auditie voor De Klokkenluider van de Notre Dame. Slechts 30 jongeren tussen de 13 en 21 jaar werden geselecteerd. De talenten krijgen iedere week 6 uur les van bekenden uit het vak, zoals André van Hest (o.a. Ciske de Rat en Jesus Christ Superstar), Anne Deliën (o.a. Pinokkio, Sunset Boulevard en Petticoat) en Jaap van Egeraat (o.a. Fame en Footloose).

Jenaida Zijdemans  is 21 keer te zien in deze musical. Zij zorgt voor een passend geheel met prachtige zang, dans en drama. Op zaterdag 28 augustus is de première in het Fulco Theater in IJsselstein. Meer informatie over de musical is te verkrijgen via www.fanwork.nl/klokkenluider  of via 030 - 686 69 11.

De Klokkenluider van de Notre Dame speelt zich af in de vieze, grauwe straten van het 16e eeuwse Parijs. In deze straten danst en zingt de beeldschone Esmeralda. Ze verandert definitief het leven van Quasimodo, Frollo en Gringoire. Alle drie worden ze hopeloos verliefd. Hoe ver gaan ze voor de liefde van hun leven?

De Klokkenluider van de Notre Dame vertelt het klassieke verhaal van Victor Hugo (o.a. Les Misérables) op een vlotte, humoristische en ontroerende manier. Laat je meeslepen door een verhaal wat jong en oud zal ontroeren maar ook een lach op het gezicht zal toveren.

Jenaida Zijdemans

Met een leeftijd van 14 jaar heeft Jenaida direct een rol in de nieuwste productie van FanWork bemachtigd bij de musical de Klokkenluider van de Notre Dame. Samen met 22 andere talenten speelt Jenaida in het ensemble en zorgt ze voor één van de belangrijkste aspecten in de musical; de ambiance en creëren van een passend geheel van de voorstelling.

Foto Amstelveen
(Foto Andy Doornhein - 2010)

Jenaida Zijdemans


In verschillende rollen is Jenaida te bewonderen waar zowel zang, dans als drama gecombineerd wordt. Naast deze productie heeft Jenaida enkele jaren geleden in de productie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ gespeeld, gevolgd door ‘Assepoester’. Ook volgt ze op verschillende scholen musicalles.

Jenaida wil je graag dat je geniet van de humoristische sketches,  mooie liedjes en het klassieke verhaal van de Klokkenluider van de Notre Dame. Voordat Jenaida aangenomen werd bij de Talent Group volgde zij musicallessen bij FanWork in Amstelveen.

FanWork

Bij FanWork volgen bijna 600 kinderen / jongeren musicalles, allen in hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau (Musical Factory). Daarnaast verzorgt FanWork lessen op buiten schoolse opvang en heeft FanWork de Talent Group.

In de Talent Group werken de meeste getalenteerde jongeren aan een musicalproductie, waarmee ze 25 maal optreden in de Randstad. Dit jaar is het de Klokkenluider van de Notre Dame. Diverse jongeren uit deze Talent Group  volgen nu opleidingen bij o.a. Lucia Marthas, Frank Sanders en Willem Nijholt. Meer informatie over FanWork is te vinden op www.fanwork.nl  en www.fanwork.nl/klokkenluider  via 030 - 686 69 11.

De Klokkenluider is te zien in IJsselstein, Houten, Nieuwegein, Baarn, en Capelle aan den IJssel. Kaarten zijn er vanaf € 15,-. Meer informatie over FanWork en De Klokkenluider is te vinden op www.fanwork.nl/klokkenluiderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.