Bijgewerkt: 11 juni 2023

Amstelveense inbrekers na zes maanden aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
01-11-2013

De politie heeft onlangs twee verdachten aangehouden op verdenking van een poging inbraak een half jaar geleden in een woning in Amstelveen. Op 2 mei 2013 probeerden twee mannen in te breken in een rijtjeswoning in Amstelveen.

De buurman hoorde lawaai, pakte zijn mobiele telefoon en filmde twee mannen die in de tuin van de buren stonden. De mannen zagen dan hij hen filmde en gingen er snel vandoor. Het rechercheonderzoek leverde aanvankelijk geen resultaten op, net als het vertonen van de beelden in diverse TV-programma's in Noord-Holland en publicatie op YouTube.

Een half jaar na de poging inbraak zag een rechercheur van de politie Utrecht de beelden. Hij liet ze ook aan collega's zien en dat leidde tot herkenning van een notoire inbreker. De identiteit van de tweede verdachte was vervolgens snel achterhaald en ook hij werd herkend in de beelden. Hij blijkt inmiddels al gedetineerd te zijn in verband met een ander misdrijf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.