Bijgewerkt: 5 maart 2024

Amstelveense huiseigenaren woedend over sloop woningen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveenweb / Gemeente Amstelveen / SBS6
11-06-2013

Televisiezender SBS6 maakte op maandagavond 10 juni 2013 een videoreportage in de Rembrandtschool (vroegere Palet-Noord) in Amstelveen over de eventuele sloop van 70 woningen in het Stadshart Amstelveen.

De leden van de lokale media waren voor de bijeenkomst niet uitgenodigd en sommige raadsleden waren ook niet op de hoogte van deze info avond. Op de website van de gemeente Amstelveen staat alleen het feit, dat ergens een info avond wordt gehouden, maar zonder de locatie en de tijd.

stadshart Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2013)

Een screenshot van de video van SBS6. Op de foto is ook Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen te zien


'Op 3 juni heeft B en W bekend gemaakt de plannen van Unibail-Rodamco voor een uitbreiding van het Stadshart te steunen. Om de bewoners rondom het Stadshart zo goed mogelijk te informeren heeft de gemeente een aantal informatieavonden georganiseerd.

10 juni: informatieavond bewoners Schildersbuurt (zij hebben hierover een uitnodiging ontvangen).

11, 12 en 13 juni: informatieavonden voor bewoners Schildersbuurt en Binnenhof met een woning binnen het plangebied.

17 juni: informatieavond voor alle bewoners van Amstelveen, in het raadhuis.'
Door deze manier van communiceren werden de journalisten en andere betrokkenen gewoon van informatie onthouden. Eén van de betreffende bewoners heeft de redactie van SBS6 gewaarschuwd en daardoor konden ze in de school opnames maken in een behoorlijk opgefokte sfeer.

Bijna alle politieke partijen, behalve de VVD, heeft een reactie over de situatie rondgestuurd, dus het is wachten op wat de leden van de sterkste lokale partij zullen vertellen. Vanavond 11 juni 2013 houdt de VVD-Amstelveen fractie een buitengewone vergadering over de ontstane situatie, dus het wordt zeker vervolgd…………


Update 17 uur 30

De gegevens op de gemeentepagina zijn vernieuwd, nu staan er plotseling alle data keurig op.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.