Bijgewerkt: 15 juli 2024

Amstelveense atleten kanshebber op EK indoor atletiek 2011

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
09-03-2011

Van 16 tot en met 20 maart 2011 worden in Gent de Europese kampioenschappen indoor atletiek voor Masters georganiseerd. A.V. Startbaan gaat daar door twee atleten vertegenwoordigd worden, hoogspringer Johan Nieuwhof (47) en hinkstapspringer Maarten Smitskamp (45).

nieuwhof  Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2011)

Hoogspringer Johan Nieuwhof


Gezien de recente resultaten op het NK, kunnen zij beiden vol verwachting maar het Belgische afreizen. Johan werd kampioen bij de mannen M40, met een evenaring van het Nederlands record bij de M45, 1.82m. Op de startlijst van het EK staat hij met zijn beste prestatie van afgelopen jaar, 1.86m, op een vierde plek.

Johan die vanaf oktober zijn trainingen op deze EK heeft afgestemd, is zeer content met hoe de voorbereidingen verlopen. De NK waren (maar) een tussenstation naar dit hoogtepunt. Gezien zijn huidige vorm zal hij zich zeker en vast in de strijd om de medailles kunnen mengen.

Smitskamp  Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2011)

Hinkstap sprong van Maarten Smitskamp


Maarten verbeterde het Nederlands record bij  het hinkstapspringen M45 naar 12.36m. Dat was net niet genoeg om de titel bij de M40 op te eisen. "Er is nog wel ruimte tot verbetering. Volgens de jury was mijn afzet twee voeten voor de balk." Bij de tweede poging forceerde Maarten zijn enkel en moest daardoor de strijd staken. "Ik hoop dat het herstel

doorzet. Ik heb mij al maanden op het EK verheugd. Je doet niet dagelijks een internationaal kampioenschap. En wedstrijden op dat niveau geven mij een enorme kick." Met zijn buitenrecord van 12.55 m staat hij als achtste op de startlijst, toch kijkt hij richting medailles. "In potentie zit er nog steeds een 13 meter sprong in, maar dan moet alles wel een keertje allemaal kloppen." Aan de motivatie zal het niet liggen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.