Bijgewerkt: 28 mei 2023

Amstelveense XTC machines in beslag genomen

Nieuws -> Politie

Bron: OM / Wikipedia
12-10-2007

In het onderzoek van het OM naar de in zijn woning in Amsterdam-Zuid overleden ex advocaat Bram Zeegers is bekend gemaakt dat hij en zijn vriendin de avond ervoor en de nacht van zijn overlijden, een bezoek hebben gebracht aan een horecagelegenheid. Deze is gesitueerd de grens van Amsterdam en Amstelveen.

Horeca

Daarna hebben zij een andere horecagelegenheid in Amsterdam-Zuid bezocht. Er is alcohol genuttigd en de vriendin van dhr. Zeegers had een hoeveelheid verdovende middelen, naar later bleek MDMA, een grondstof voor XTC, ontvangen. Een deel van deze hoeveelheid is in de woning van dhr. Zeegers door beiden geconsumeerd.

XTC Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

Verschillende XTC pillen


Onderzoek

In het onderzoek zijn de OM rechercheurs eerst gestuit op een man die een rol heeft gespeeld bij de levering van de verdovende middelen. Deze 42-jarige man is afgelopen dinsdag, halverwege de middag aangehouden en heeft een bekentenis afgelegd.

Verder onderzoek bracht het OM bij degene die de verdovende middelen feitelijk heeft geleverd en deze 39-jarige man is dinsdag halverwege de avond aangehouden. Ook hij heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Amstelveen

Het verdere onderzoek bracht de rechercheurs in de nacht van dinsdag op woensdag bij een loods in de gemeente Amstelveen waar vier tabletteermachines werden aangetroffen. In relatie tot deze vondst is deze nacht nog een 58-jarige man aangehouden. Dit is de vader van de eerder genoemde 39-jarige leverancier van de verdovende middelen. Naast de in totaal vier aanhoudingen zijn er zeven doorzoekingen verricht waarbij geld, goederen en administratie in beslag is genomen.

97 %

Het onderzoek toonde aan, dat Zeegers 97% zuivere XTC heeft ingenomen, dat tijdens normaal gebruik nog versneden moet worden, om dit te hoge percentage lager te krijgen.

Wat is MDMA?

Ecstasy of XTC is een synthetische harddrug, met als chemische stofnaam MDMA (3,4-methyleendioxymethamphetamine). MDMA is vooral bekend als drug voor houseparty's, maar in de jaren '70 kwam het middel in zwang in de psychiatrie en psychotherapie, waar het gebruikt werd ter ondersteuning van de behandeling van depressieve patiënten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.