Bijgewerkt: 27 mei 2024

Amstelveense Sportkampioenen van 2015 gehuldigd

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
25-01-2016

In de Emergohal op 21 januari 2016 zijn tijdens de huldiging van de Amstelveense kampioenen van 2015: 34 kampioenen, 2 hockeyteams en 3 dansteams bekendgemaakt. Gehuldigd zijn onder meer Wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen judo Jos Wennekers, Wereldkampioen en Nederlands kampioen achtervolging tandem Patrick Bos en 9-voudig Nederlands kampioen zwemmen Petra Benani-Wolsing.

Zoals elk jaar werden ook diverse sportprijzen uitgereikt. Sportvereniging van het jaar 2015 is geworden Chung Do Kwan. De vereniging won van Jeu de Boules vereniging De Bulderbaan en schaakvereniging Zukertort. Alle drie de verenigingen werden in het juryrapport geroemd om hun inzet voor de Amstelveense gemeenschap.

Foto Amstelveen
(Foto Hans Willink - 2016)

De Amstelveense Sportkampioenen van 2015


De Rabobank Stimuleringsprijs 2015 voor Jong Talent jongens: Davy Heijsteeg, Rabobank Stimuleringsprijs 2015 voor Jong Talent meisjes: Felice Albers. Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2015 jongens: Suhayl Nawar. Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2015 meisjes: Nienke van Dok

De BETONmonteur prijzen voor Sportvrijwilliger van het jaar gingen naar: Theresia de Jong (vvAMstelveen), Nicole Wendel (KLM-zwemvereniging) en Jan Tromp (Amstelveen Heemraad). De Sportbedrijf Amstelveen Spo(r)tlight Awards gingen naar: Tim van Leeuwen (Nuon Solar Challenge), Julian Brandes (Ajax) Victor Frequin (ALTC Aemstelburgh) en Pieter Monkelbaan (Sporting Martinus). Het Sportbedrijf feliciteert alle kampioenen en winnaars. Meer informatie over de huldiging leest u op onze website: www.sportbedrijfamstelveen.nl, of op onze Facebook pagina.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.