Bijgewerkt: 2 maart 2024

Amstelveense Innovatiefonds Zorg en Welzijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2017

Inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen per 1 januari 2018 hun innovatieve ideeën voor zorg, ondersteuning en welzijn aandragen. Waardevolle initiatieven worden door de gemeente financieel ondersteund. Dit staat in het gisteravond door de Amstelveense gemeenteraad aangenomen raadsvoorstel ‘Innovatiefonds Zorg en Welzijn’. Doel is het efficiënter maken van de zorg en deze dichter bij de mensen te brengen die hier gebruik van maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder WelzijnWethouder Jeroen Brandes (PvdA): 'De meeste mensen hebben op enige manier te maken met zorg en welzijn. Vaak loop je uit eigen ervaring tegen dingen aan die beter kunnen. Met dit fonds hopen we inwoners, instellingen en bedrijven te stimuleren om hier ideeën voor te ontwikkelen.'

Wethouder Herbert Raat (VVD): 'Inwoners, bedrijven en instellingen weten vaak als geen ander wat er anders, of beter kan in de zorg. Met het innovatiefonds krijgen zij de ruimte om met nieuwe initiatieven te komen. Een groot compliment aan de Amstelveense gemeenteraad die dit mogelijk heeft gemaakt.' De nieuwe initiatieven kunnen betrekking hebben op ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg, of een andere vorm van ondersteuning. Het hierbij betrekken van sport, cultuur en onderwijs behoort tot de mogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat wethouder ZorgHet innovatiefonds is een proef van twee jaar. Voor de innovatieprojecten is in totaal € 300.000,- beschikbaar. Bedrijven en organisaties kunnen maximaal € 40.000 per project aanvragen, voor inwonerinitiatieven geldt een maximum van € 15.000 per aanvraag. Om in aanmerking te komen moeten de ideeën voldoen aan de Amstelveense Subsidieverordening en een aantal aanvullende criteria. Zoals dat het idee onderscheidend en vernieuwend moet zijn. Maar ook beschikbaar en bereikbaar voor Amstelveense inwoners leiden tot een blijvende verbetering

Aanleiding is de in juli aangenomen motie, waarin het college wordt opgeroepen een ‘Innovatiefonds Zorg en Welzijn’ in te stellen als aanjager voor innovaties in de zorg. Om zo inwoners langer en kwalitatief beter, zelfstandig te kunnen laten leven. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/innovatiefonds.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.