Bijgewerkt: 20 maart 2023

Amstelveense GedichtenMarathon 2012

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-01-2012

Gemeente, bibliotheek en stadsdichter hebben de handen ineen geslagen en organiseren tijdens de Nationale Gedichtendag op donderdag 26 januari 2012 de Amstelveense GedichtenMarathon. Elk leveren zij vijf ‘dichters’ die ieder enkele gedichten voor hun rekening zullen nemen.

hagen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Koos Hagen, de Amstelveense stadsdichter leest zijn gedicht voor


Om 16.00 uur is de aftrap in de bibliotheek aan het Stadsplein. Aansluitend verhuist het gezelschap naar boekhandel Libris Venstra en na een ingelaste pauze vormt het raadhuis het decor van de afsluiting van de GedichtenMarathon. Hier zal ook burgemeester Jan van Zanen een gedicht voordragen. Bij de bibliotheek leest directeur Christine Kempkes het openingsgedicht voor en bij boekhandel Venstra zal Remco Houtepen een gedicht voordragen.

Het initiatief van de Amstelveense GedichtenMarathon komt van stadsdichter Koos Hagen. Na contact met de gemeente en de bibliotheek was het plan snel beklonken. Koos Hagen nodigt vijf lokale dichters uit, de gemeente vijf ambtenaren, waaronder de burgemeester en de bibliotheek heeft gekozen voor de jeugd; vijf leerlingen van het HWC uit VWO6 zullen gedichten voordragen. Dit gevarieerde gezelschap moet garant staan voor een boeiende en verrassende mix aan gedichten.

Iedereen is van harte uitgenodigd om dit unieke initiatief mee te maken. Om 16.00uur wordt gestart in de bibliotheek aan het Stadsplein, eerste verdieping. Dit duurt tot 16.30 uur. Daarna volgt om 16.45 uur boekhandel Venstra tot 17.15 uur. Na een pauze van 17.15 tot 19.00 uur is de gemeente aan de beurt; van 19.00 tot 19.45 uur. De toegang is gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.