Bijgewerkt: 20 mei 2024

Amstelveense scholen op dreef

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
19-05-2005

De Amstelveense basisscholen zijn bijzonder op dreef in het school-voetbaltoernooi. De E-jongens van de Michiel de Ruyterschool en de D-pupillen van de Cirkel werden kampioen van Amstelland en mogen zich nu gaan meten met de kampioenen van Amsterdam, Almere, Haarlem.

De E-pupillen van de Michiel de Ruyterschool wonnen vrij eenvoudig het Amstellandse kampioenschap. Scholen uit Vinkeveen, Muiderberg en Uithoorn werden met uitslagen als 6-1, 11-0 en 3-0 aan de kant gezet. Vanmiddag (18 mei) stonden giganten uit Haarlem, Amsterdam en Almere op het programma.

De D-jongens van De Cirkel hadden moeite om het Amstellandse kampioenschap te bereiken. De concurrentie in Amstelveen is dan ook moordend. In de Amstelveense finalepoule is het dan ook bijzonder spannend geweest. Geen enkel team wist alle wedstrijden te winnen. Een 1-0 verlies tegen De Triangel, 1-0 winst tegen De Pionier en 4-0 winst tegen de eerste Montesorri waren voldoende om de beker in ontvangst te nemen.

Het Amstellands kampioenschap werd in ieder geval een stuk gemakkelijker binnengehaald. Tegenstanders waren De Vinkenbaan uit Muiden, de Amstelschool uit Ouderkerk en de Springschans uit Uithoorn.

De Cirkel werd glansrijk eerste. Na twee wedstrijden was het kampioenschap al binnen. De Vinkenbaan incasseerde de kleinste nederlaag (4-2). De Amstelschool en de Springschans moesten respectievelijk genoegen nemen met 4-0 en 5-0 verlies.
Ook de D-jongens van De Cirkel hebben vanmiddag gespeeld tegen opponenten uit Almere, Amsterdam en Haarlem.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.