Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amstelveens drinkwater goedkoper

Nieuws -> Regio

Bron: Waternet
21-01-2009

Waternet heeft per 1 januari 2009 de drinkwatertarieven met 5 procent verlaagd. Het oude tarief was € 1,33 per m3 met een vastrecht van € 44,37. Dat is nu verlaagd naar € 1,26 per m3 en een vastrecht van € 42,15. Hiermee gaan de kosten voor een gezin van drie personen met ruim 14 euro per jaar omlaag.

Met deze prijsverlaging heeft Waternet de kostenverlaging doorgevoerd die is afgesproken met de gemeente Amsterdam als een van de uitgangspunten bij de oprichting van het watercyclusbedrijf.

“Deze prijsverlaging is een van de voordelen van een geïntegreerd bedrijf als Waternet,” aldus Roelof Kruize, algemeen directeur van Waternet. “Wij zijn trots dat we in deze tijd, waarin alles duurder wordt en de inflatie hoog is, er toch in geslaagd zijn de tarieven te verlagen.” De prijsverlaging komt rechtstreeks ten goede aan alle Amsterdammers.

Water Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een glas water uit de kraan


Waternet hanteert twee tarieven: een tarief voor klanten met een watermeter (gemeten) en een tarief voor klanten zonder een watermeter (ongemeten).

Gemeten huishoudens betalen voortaan € 1,26 per m3 en een vastrecht van € 42,15 per jaar. Ongemeten huishoudens betalen tot en met 1 juli het bestaande tarief van € 41,34 per eenheid. Voor huurders wordt het nieuwe drinkwatertarief per 1 juli 2009 verrekend, gelijk met het ingaan van de nieuwe huurtarieven. De lagere tarieven gelden dus per 1 juli.

Over Waternet

Waternet houdt zich als eerste organisatie in Nederland bezig met de hele cyclus van water: het schoonmaken en aanvoeren van drinkwater, afvoeren van afvalwater en het onderhouden van dijken en waterkeringen. We zorgen voor veilig drinkwater en droge voeten van onze klanten in de wijde regio rond Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.