Amstelveens Sportgala 2018 in het Amstelveen College

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
13-02-2018

Afgelopen vrijdag 9 februari 2018 werd in het Amstelveen College het jaarlijkse sportgala gehouden. De bezoekers werden bij de ontvangst getrakteerd op optredens van de Sportkidsclub (Free runnen), Buenting Sport (Breakdance) MBCA (Basketball). De avond werd geopend door Another Dimension, Nederlands Kampioen Streetdance van dansschool Dance Improvement. Peter Verdaasdonk (directeur Sportbedrijf) presentator Mathijs Groenewoud openden de avond met een terugblik op het sportseizoen, daarna werd Anke de Peuter (rector Amstelveen College) op het podium geroepen. De nauwe samenwerking van het Sportbedrijf met de Voortgezet Onderwijsscholen in Amstelveen werd nog eens benadrukt met door het houden van het gala in het Amstelveen College. Leerlingen van het Amstelveen College verzorgend licht en geluid op professionele wijze en het optreden van Aisha Boering, ook leerling van het Amstelveen College, na de pauze was van grote klasse.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2018)

Sportvrijwilliger van 2017 Eric Roosendaal (Schaakclub Zukertort Amstelveen) met de cadeaubon van 250 euro

Samantha Looyen (Dance Improvement) sportvrijwilliger van het jaar 2017

Sportvrijwilliger van het jaar 2017. Het eerste onderdeel van de avond was de uitreiking van de Sportvrijwilligersprijs voor Peter van Herk van HighQ. Uit de vele inzendingen werden Erik Roosendaal (Schaakclub Zukertort Amstelveen) en Samantha Looyen (Dance Improvement) tot sportvrijwilligers van het jaar 2017 gekozen.

Nils Mulder voorzitter van de Hockeyvereniging Myra met de Verenigingsprijs 2017, een cheque van 2500 euro

Sportvereniging van het jaar 2017. Na de sportvrijwilligersprijs werd de Sportvereniging van het jaar bekend gemaakt. Van de genomineerden werd Hockeyvereniging Myra sportvereniging van het jaar 2017, deze vereniging kreeg de cheque van € 2.500 van wethouder Peter Bot overhandigd. De twee andere genomineerden AV Startbaan en MBCA eindigden op een gedeelde tweede plaats.

Rabobank stimuleringsprijs jongens 2017

Rabo stimuleringsprijzen voor jong talent. Bij de meisjes werd Amber Celie winnaar van de Rabostimuleringsprijs voor jong talent. Isabel van der Berg werd tweede en Maaike Schulten derde. Bij de jongens won Boyd van Leeuwen, Enzo Leijnse eindigde op de tweede plaats en Thomas Kwakernaak op de derde plek. De aanmoedigingsprijs ging naar Alen Skrijelj, Jade Linthorst werd tweede en Miro Vlasman en Inno Loeber deelden de derde plaats

Rabobank aanmoedigingssprijzen voor jong talenten

Katja Snoeijs de sporter van het jaar 2017 met Peter Verdaasdonk directeur van het Sportbedrijf Amstelveen

Sporter van het jaar 2017 in Amstelveen. De voetbalster Katja Snoeijs werd door de aanwezigen op het gala gekozen tot sporter van het jaar 2017. De avond werd afgesloten met de traditionele kampioensfoto, waarbij alle kampioenen op het podium stonden. Dit jaar werden kampioen:

Rabobank stimuleringsprijzen voor jong talent meisjes

Atletiek. Isabel van den Berg, Phanos Amsterdam Nederlands Indoor kampioen 60m sprint (D-junioren, U13), Nederlands Indoor kampioen 60m horden (D-junioren, U13), Nederlands Outdoor kampioen 60m sprint (D-junioren, U13), Nederlands Estafette kampioen 4x60m sprint (D-junioren U14), (Inclusief het Nederlandse record op de 4x60m estafette). Duk Bekema, AV Startbaan, Nederlands Kampioen 3000m Steeple chase m 55, Karen Zwerver, AV Startbaan, Nederlands Kampioen outdoor 80m horden V50, Nederlanderskampioen indoor verspringen V50, Mia van der Meer, AV Startbaan, Nederlands Kampioen indoor kogel V70, Annet den Hartog, AV Startbaan, Nederlands Kampioen indoor 60 m horden V50.

Basketbal. MBCA Amstelveen m12 team, MBCA, Nederlands kampioen jongens onder 12 seizoen 2016-2017. Team: MBCA u12 streetball 3x3, MBCA, Nederlandskampioen streetball 3vs3     4 basketballers

Kanovaren. Vincent  Kalf, KV Frisia, Nederlands Kampioen K2 500 meter Senioren, Nederlands Kampioen K2 200 meter Senioren. Yuri Aarnoudse, Olaf Staal, Kanovaren, KV Frisia, Nederlands Kampioen lange baan kanosprint (Hanzeregatta).

Karate. Team Kata, Karate Do Buitenveldert, Boyd van Leeuwen, Daimon Alblas, Guillem Njio, Nederlands kampioen team kata junioren. Alen Skrijelj, Karate Do Buitenveldert, Nederlands Kampioen Dutch Open for Youth 2017

Motorcross. René de Jong Nederlands Kampioen MX2 Motorcross 2017

Rolstoeldansen. Margriet Doorenspleet en Mirjam Voornhout, rolstoeldansen, Stichting rolstoeldansen Amstelveen, Nederlands Kampioen A-klasse combi standard 1.

Schermen. Daniël Giacon, Nederlands Kampioen Floretschermen categorie Cadetten, Nederlands Kampioen Floretschermen team, Brons op het Jeugd EK Floretschermen categorie Cadetten Team.

Suhayl Nawar, Nederlands Kampioen Floretschermen Heren Pupillen. Rezk Nawar, SchermClub Amsterdam, Nederlands Kampioen Schermen, Degen Heren Veteranen 2017

Streetdance. Another Dimension, Dance Improvement Amstelveen Nederlands kampioen hiphop t/m 14 jaar Nessa Haans, Bibi Kuijper, Felicia Gilliad, Maud Sommeling,  Mara Escribano, Kelcey van Zon, Ilse Dijkshoorn; Kelcey & Mara, Dance Improvement Amstelveen, Nederlands kampioen hiphop  duo t/m 14 jaar; Mara Escribano, Nederlands kampioen hiphop solo t/m 14 jaar.

Tennis. Team: Rolf Thung en Martin Koek, Tennisvereniging Amstelburgh, Brons op de tennis wereldkampioenschappen voor Senioren (65+) heren dubbel, Nederlands Kampioen Herendubbel bij de nationale overdekte kampioenschappen.

Wielrennen. Daniel Abraham Gebru, aangepast wielrennen, Wereld Kampioen paralympics tijdrit, Nederlands kampioen bij de Elite zonder contract, Nederlandskampioen op de weg aangepast wielrennen. Riejanne Markus, WM3 Pro Cycling, Europees Kampioen strandracen, Jasper Ockeloen, MonkeyTown CT, Europees Kampioen strandracen, heren 20-24 jaar, Tyler Eyk, WTC de Amstel, Nederlandskampioen wegwielrennen categorie 3 jeugd, Enzo Leijnse, WTC de Amstel, Nederlands Kampioen Scratch baanwielrennen, categorie Nieuwelingen, Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging baanwielrennen, categorie Nieuwelingen, Niall Tilli, WTC de Amstel, Nederlands Kampioen Puntenkoers baanwielrennen, categorie Nieuwelingen, Maud Rijnbeek, WTC de Amstel, Nederlands Kampioen Wegwielrennen tijdrijden, categorie Nieuweling-meisjes, Patrick Bos, WTC de Amstel, WK Wegwielrennen Tandem, 2e plaats.

De sportkampioenen van 2017 in Amstelveen op het podium

Zwemmen. Team: 4x 200m vrijeslag korte baan, Zilla Fokke, Arnold de Rover, Alison Gilbert, Erwin Zuijdervelt, AZ & PC de Futen, Nederlands Kampioen 4 x 200m vrijeslag korte baan gemengd 200-239 jaar 4 kampioenen, baan gemengd 200 - 239 jaar, Erwin Zuijdervelt, AZ & PC de Futen, Nederlands Kampioen 1500 meter vrijeslag lange baan heren 40-44 jaar, Nederlands Kampioen 3000 meter vrijeslag open water heren 40-44 jaar, Nederlands Kampioen Open Water vrijeslagklassement heren 40-44 jaar, Michel van Nieuwkerk, AZ & PC de Futen, Nederlands Kampioen 400 meter wisselslag korte baan. Amber Celie, De Dolfijn, Nederlands Kampioen 50m vlinderslag, Nederlands Kampioen 100m vrijeslag, Nederlands kampioen 100m rugslag, Nederlands Kampioen 100m schoolslag, Nederlands Kampioen 200m vlinderslag, Nederlands Kampioen 200m rugslag, Nederlands Kampioen 200 m vrijeslag, Nederlands Kampioen 200 m schoolslag, Nederlands Kampioen 400 m wisselslag, Nederlands Kampioen 400 m vrije slag.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.