Bijgewerkt: 19 mei 2024

Amstelveens Sportbedrijf bestaat 10 jaar

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Sportbedrijf
30-06-2011

Op vrijdag 1 juli 2011 bestaat het Amstelveens Sportbedrijf officieel 10 jaar. Na een lange (politieke) voorbereidingst(r)ijd werd medio 2001 de knoop doorgehakt en was de Stichting Amstelveens Sportbedrijf een feit. Hoofdtaken: het beheren en exploiteren van de gemeentelijke sportaccommodaties, sportstimulering en (gevraagd en ongevraagd) advies geven over sportzaken.

Landsaat  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Dirk Landsaat, directeur Amstelveens Sportbedrijf


De eerste jaren was het wel even wennen aan de verkregen zelfstandigheid. Dat werd zelfs zo heftig, dat het medio 2004 nodig was om een nieuw bedrijfsplan te maken om de gemeente tot een doorstart te doen besluiten. Daarna is het met vallen en opstaan steeds een stukje beter gegaan met het Sportbedrijf.

Zowel qua materiële prestaties als in financieel opzicht. Vooral op het gebied van sportstimulering en recent ook met “gezond bewegen” als uitdagend thema, wordt door het Sporbedrijf succesvol aan de weg getimmerd.

Zuinigheid met vlijt en een geweldige inzet van onze medewerkers hebben er ook voor gezorgd, dat wij de afgelopen jaren met een positief exploitatiesaldo konden afsluiten. Niet dat we nu in één klap boven Jan zijn of op onze lauweren kunnen gaan rusten, maar toch staan we er beter voor dan ooit.

Bovendien liggen er nog uitdagingen genoeg op ons pad, op weg naar het definitieve bewijs, dat een soort organisatie als de onze, ten behoeve van de sport(er), het best in staat is om gesubsidieerde dienstverlening op de meest effectieve wijze te combineren met zakelijkheid en waar mogelijk commercialiteit. En dat wij samen met onze zusterorganisatie (STAV en founders) ook iets kunnen betekenen voor de ontwikkeling van talenten, het behouden van topsport en de organisatie van aansprekende evenementen.

Voor de realisatie van zo’n samenhangend sportbeleid zullen wij ons best blijven doen in de komende tien jaar. In goede harmonie met de gemeente en alle andere betrokkenen die sportief en gezond bewegen een goed hart toedragen.

Dirk Landsaat, directeurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.