Bijgewerkt: 16 mei 2022

Amstelveens Lezersfeest 2008

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelland Bibliotheken
31-01-2008

Amstelveens lezersfeest: een opmaat naar de boekenweek!

Amstelland Bibliotheken organiseert net als ieder jaar het Amstelveens Lezersfeest. Er is één verschil met voorgaande jaren: het feest heeft plaats op een zondagmiddag, in plaats van zaterdagavond.

Dolf Jansen, Tim Krabbé, Judith Koelemeijer en Paul Steenhuis. Vier verrassende gasten, met een verfrissende kijk op het boekenweekthema van 2008, Van oude menschen... De derde leeftijd en de letteren. Over jong zijn van lijf en leden, de veerkracht van de geest en een rooskleurige toekomst.

Als geen ander weten ze te schrijven over brandende longen, schroeiende spieren en snijdende wind. Fanatiek hardloper Dolf Jansen beschreef zijn passie voor de sport in Altijd verder, dat in 2007 verscheen. De literaire klassieker De renner (1977) van fervent fietser Tim Krabbé is al zes jaar de inspiratiebron voor de ronde van Krabbé, een jaarlijkse fietstocht door de Franse Cevennen. Krabbé's nieuwste boek Marte Jacobs werd door het Parool uitgeroepen tot beste roman van 2007.

Ze werd bekend met Het zwijgen van Maria Zachea, in 2001 bekroond met de NS Publieksprijs. Voor haar nieuwste boek, Anna Boom, liet Judith Koelemeijer zich inspireren door het levensverhaal van de zevenentachtigjarige Anna Boom. Aan de hand van interviews, brieven, foto's en historisch onderzoek reconstrueerde ze het avontuurlijke verhaal van een veerkrachtige vrouw die de conventies van haar tijd en milieu trotseert.

Ouder worden is een feest! En wie kan dat beter uit de doeken doen dan dagbladjournalist en columnist Paul Steenhuis? In zijn essay Voltaire als vrolijk antwoord op de vergrijzing brak hij met het negatieve denken over ouderdom en introduceerde de nieuwe oudere: de novogeront. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein praat hij over zijn 'gerontoptimistische' toekomstvisie.

Het belooft een bijzondere middag te worden. Uiteraard wordt het Lezersfeest opgeluisterd door live muziek en kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Bibliotheek Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Bibliotheek Amstelveen. Met ingang van 2008 zijn de bibliotheken van Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn samengegaan als Amstelland Bibliotheken


Zondag 24 februari 2008

Het Lezersfeest begint om 15.00 en duurt tot +/- 18.00 uur.

Kosten: Bibliotheekpashouders € 10, inclusief een consumptie

Niet-pashouders € 12,50, inclusief een consumptie

Voorverkoop € 1,00 korting

Voor meer informatie over de gasten: www.amstelland-bibliotheken.nl

Wat is de Boekenweek?

De Boekenweek is een sinds 1932 jaarlijks terugkerende "week" van 10 dagen in maart ter promotie van het (Nederlandse) boek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag het Boekenweekgeschenk, een uitgave van het CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). De Boekenweek 2008 is van 12 maart t/m 22 maart 2008 en heeft als thema 'Van oude menschen... - De derde leeftijd en de letteren'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.