Bijgewerkt: 23 mei 2024

Amstelveenlijn in zomer gekortwiekt

Nieuws -> Regio

Bron: Amstelveens Weekblad
06-07-2007

Er wordt van zondag 8 juli tot en met zaterdag 25 augustus 2007 gewerkt aan de Noord-Zuidlijn tussen de stations RAI en Zuid. Hierdoor kunnen de metrolijnen 50 en 51 niet rijden op het traject Zuid-RAI-Overamstel-Van der Madeweg/Spaklerweg.

Veel reizigers zullen het ongemak in de hoogzomerperiode van het GVB voor lief moeten nemen en gebruik moeten maken van een andere route of alternatief vervoer. De trein en pendelbus bieden dikwijls uitkomst.

Tram 51 westwijk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Tram 51 in WestwijkLijn 51 rijdt alleen tussen Westwijk en station Zuid. Overstappen op Ringlijn 50 oostwaarts is op Zuid niet mogelijk. Bovendien is station RAI voor metroverkeer gesloten. Treinstation RAI blijft wel toegankelijk. Reizigers kunnen op Zuid overstappen op de trein en met hun plaatsbewijs voor de metro reizen naar RAI, Duivendrecht, Diemen-Zuid en Bijlmer Arena.

Wie vanuit Amstelveen naar de binnenstad wil, kan gebruik maken van tramlijn 5. Wie al in Amstelveen-Zuid op lijn 51 stapt, kan het beste overstappen op lijn 5 op de haltes Oranjebaan tot en met De Boelelaan. Op station Zuid moet de reiziger namelijk eerst naar een ander perron.

Reizen naar Zuidoost kan vanuit Amstelveen het handigst met de Zuidtangent (lijn 300). De halte Overamstel is bereikbaar met een pendelbus vanaf station Duivendrecht.

Ringlijn 50 rijdt alleen tussen de Isolatorweg en Zuid (elke 12 minuten). De route van metro 53 en 54 wijzigt niet.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.