Bijgewerkt: 14 juli 2024

Amstelveen wil de vrijdagmarkt meer professionaliseren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-09-2019

De gemeente Amstelveen wil de vrijdagmarkt meer professionaliseren en de biologische markt op dinsdag vergroten. Uit analyse van de vrijdagmarkt samen met marktondernemers blijkt dat de werkwijze en regelgeving aan vernieuwing toe zijn. De omvang van de biologische markt liep enigszins terug.

In overleg met de marktadviescommissie heeft de gemeente een onderzoeksbureau gevraagd een analyse te maken van de vrijdagmarkt en te kijken naar het toekomst perspectief van de markt. Ook met het oog op de toekomstige vernieuwing en verbetering van het Stadshart. Het deels opschuiven van de markt meer richting de Rembrandtweg is eerder vastgesteld door de gemeenteraad met de ruimtelijke uitwerking visie Stadshart. Zo ontstaat er meer ruimte om het Stadsplein op termijn aantrekkelijker te maken en groener.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Weekmarkt in Amstelveen op het Stadsplein en aan de Rembrandtweg in november 2016


De gemeente is verantwoordelijk voor goede marktregels en naleving daarvan. Deze regels waren al enige tijd niet veranderd. De regelgeving is nu o.a. op verzoek van de marktadviescommissie aangepast aan huidige inzichten. Zo is de leeftijdsgrens van een vergunninghouder afgeschaft, zijn meer vaste vergunningen voor bepaalde tijd uitgegeven en is de eis dat een ondernemer persoonlijk aanwezig is afgeschaft. De openingstijden van de markt veranderen niet. Dit blijft van 9 tot 17 uur.

Marktondernemers gaven aan dat zij omzetverlies lijden bij de jaarlijkse en tijdelijke verplaatsing van de markt tijdens de kerstmarkt en festivals. In overleg met hen is besloten om in aanloop naar een nieuw Stadshart de vrijdagmarkt tijdens deze evenementen deels te plaatsen op het Stadsplein en een deel van de Rembrandtweg en niet langer op het Handelsplein.

De gemeente liet ook de biologische markt op dinsdag in het Stadshart tussen Binnenhof en Rembrandthof onder de loep nemen in overleg met marktondernemers. Deze markt kan een boost gebruiken en uitbreiden. De nadruk komt te liggen op duurzame en biologische producten en de markt gaat volgend jaar Boerenmarkt Amstelveen heten. Ook voor deze markt stelt de gemeente regels op en stelt zij een marktmeester aan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.