Bijgewerkt: 21 juni 2024

Amstelveen wil de schuldenlast van hockeyvereniging HIC overnemen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Herbert Raat
28-03-2024

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Sport schrijft erover op zijn weblogVeel inwoners kiezen Amstelveen als woonplaats vanwege het hoge voorzieningenniveau. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld nog op de fiets naar een sportvereniging in de buurt. Naast de mogelijkheid om te kunnen sporten in de buurt, willen we als gemeente dat sporten voor alle kinderen financieel toegankelijk is, én blijft. Daarom is het van belang dat we het grondeigendom van de hockeyvelden en de schuldenlast van hockeyvereniging HIC overnemen, lees hier (pdf 5 pagina’s). (Op 27 maart 2024 werd hierover gesproken in de gemeenteraad.)

De afgelopen maanden hebben we bij zwemclub ABC die zwemlessen verzorgt bij de Escapade gezien wat er kan gebeuren als een eigenaar van een sportcomplex het maatschappelijk belang niet hoog in het vaandel heeft staan. De huur van de zwemclub is opgezegd en er komt een exclusieve wellnessclub in, lees hier.Behouden blijven. Door de overname van het grondeigendom en de kunstgrasvelden van HIC en stichting Kunstgras Escapade Beheer kunnen we ervoor zorgen dat de sportvelden in de toekomst behouden blijven als sportvoorziening in Amstelveen. Als we nu geen financiële hulp bieden en de hockeyvereniging houdt vanwege de bestaande financiële problemen over een paar jaar op te bestaan, hebben we geen grip op wat er met de sportvelden gebeurt.

Kleinkinderen. De grond kan verkocht worden aan een commerciële partij die een luxe sportvereniging wil beginnen met hoge contributie of abonnementskosten. Hier heeft uw kind op dit moment geen last van, maar uw kleinkinderen straks wel.

Breedtesport toegankelijk. HIC is nog een van de weinige verenigingen in Amstelveen die eigenaar is van het eigen sportcomplex. Andere sportverenigingen huren de grond van de gemeente via AmstelveenSport en hebben hierdoor ook niet te maken met beheer- en onderhoudskosten. Op deze manier kunnen we de breedtesport toegankelijk houden voor alle Amstelveners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.