Bijgewerkt: 20 april 2024

Amstelveen wil de regeldruk verminderen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2009

De gemeente Amstelveen doet met drie inzendingen mee aan de VNG-wedstrijd minder regels en meer service. De inzendingen gaan over het toepassen van mediationvaardigheden bij de behandeling van bezwaarschriften, de snelservice bij het aanvragen van een standaard dakkapel en het aan elkaar koppelen en automatiseren van werkprocessen en zaken.

Mediationvaardigheden

De gemeente past mediationvaardigheden toe bij de behandeling van bezwaarschriften. De bezwaarmaker wordt gebeld. Zo kan efficiënt en klantvriendelijk het onderwerp worden besproken. De belfase heeft geleid tot een aanzienlijke versnelling van de bezwaarschriftenprocedure en tot een toename van het percentage intrekkingen van bezwaarschriften.

Snelservice dakkapel

Burgers die een standaard dakkapel willen laten plaatsen, krijgen binnen een half uur de benodigde bouwvergunning en tekening mee van de gemeente. Voor vele woningen heeft de gemeenten bouwtekeningen laten maken. Het bespaart de burger tijd en ontwerpkosten.

Web Intake Systeem

Goede dienstverlening start met een goede procesorganisatie. De gemeente heeft geïnvesteerd in het aan elkaar koppelen van bestanden, zodat fouten worden voorkomen. Daarnaast is veel informatie geautomatiseerd en kunnen processen worden gevolgd. Met het Web Intake Systeem kan de burger via internet zijn meldingen en aanvragen volgen.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

drs. Frans Hellendall wethouder Financiën (VVD)


Wethouder Hellendall: “Het doel van de wedstrijd is om praktijkvoorbeelden te delen. Amstelveen is trots op de bereikte resultaten en doet daarom graag mee”. Een jury beoordeelt de inzendingen op onder meer praktisch nut en hoe makkelijk andere gemeenten het voorbeeld kunnen oppakken. De winnaar wordt tijdens het VNG-jaarcongres van 9 en 10 juni 2009 bekend gemaakt.

Lees ook: Raadgever Vereenvoudiging regelgeving(pdf)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.