Bijgewerkt: 23 mei 2022

Amstelveen volgt de verkeerssituatie aan de Buitenveldertselaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2022

Van maandag 4 april tot eind mei 2023 wordt gewerkt aan de Buitenveldertselaan, tussen de De Boelelaan en Kalfjeslaan in Amsterdam. Het werk wordt in meerdere delen om de buurt bereikbaar te houden. De tegels in de voet- en fietspaden worden vervangen en in de rijbaan het asfalt vernieuwd. Waternet vervangt het riool en Liander vervangt de gasleidingen.

De gemeente Amstelveen volgt de ontstane verkeerssituatie als gevolg van de werkzaamheden aan de Buitenveldertstelaan in Amsterdam nauwlettend. 'We worden overspoeld met bezorgde reacties, met name vanwege de omleidingsroutes. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost' zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer.

Vanwege de werkzaamheden in Amsterdam is de Beneluxbaan dicht vanaf Uilenstede. De werkzaamheden begonnen maandag 9 mei. Verkeer dat normaal via de Beneluxbaan rijdt, wordt omgeleid. Maar dat verloopt niet vlekkeloos. Automobilisten en motoren proberen hun weg te vinden via het fietspad tussen de wijk Kroonenburg/Uilenstede en de straat Reimersbeek in Buitenveldert Zuid. 'Amstelveen heeft Amsterdam daarom om aanvullende maatregelen gevraagd na meldingen van onveilige situaties' - zegt wethouder Raat.Amsterdam heeft toegezegd direct maatregelen te nemen. Zo komen er tekstwagens die het verkeer eerder richting de omleiding A9 leiden. Op de omleidingsroute Uilenstede staat een verkeersregelaar en wordt bebording geplaatst. Er worden tijdelijk uitneembare paaltjes geplaatst op de bruggen bij Reimersbeek en Walborg om illegaal sluipverkeer te voorkomen. Tevens komt er een aanvullende omleidingsroute vanaf Uilenstede via de Prof. J.H. Bavincklaan richting Rembrandtweg. 'We houden de situatie in de gaten en schalen direct op als dat nodig is. Het kan niet zo zijn dat onveilige verkeerssituaties voort kunnen blijven bestaan' -aldus wethouder Raat.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Amsterdam. www.amsterdam.nl/projecten/werkzaamheden/werkzaamheden/buitenveldertselaan/ Op deze pagina staan ook contactgegevens bij Amsterdam voor omwonenden en weggebruikers die vragen hebben. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Lyanne Mendoza 06 1531 8114, Jan Gravemaker 06 5379 5984 of via go-wegenzuid@amsterdam.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.