Bijgewerkt: 2 december 2021

Amstelveen tegen extra inzet Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-09-2009

Op 24 september 2009 maakte Schiphol Group aan de CROS en de Alderstafel per brief bekend, dat met ingang van diezelfde dag de Kaagbaan overdag niet wordt ingezet voor startend vliegverkeer.

De gemeente Amstelveen was onaangenaam verrast door de aankondiging van deze maatregel. Het gevolg is dat er nu meer over dichtbevolkt gebied wordt gevlogen in plaats van over dunbevolkt gebied. Met name de inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn zullen meer geluidbelasting ondervinden. Dat is voor de gemeente Amstelveen niet aanvaardbaar.

Als gevolg van een dreigende overschrijding van de grenswaarden op een tweetal handhavingspunten nabij de Kaagbaan  worden bij zuidelijke wind de Aalsmeerbaan en/of de Buitenveldertbaan  in combinatie met de Zwanenburgbaan ingezet voor het startend vliegverkeer om de Kaagbaan te ontlasten.

De luchtvaartsector wil hiermee voorkomen dat de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat een sanctie oplegt. Luchtverkeersleiding Nederland kan niet aangeven wat de toename van het aantal starts op de Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan zal zijn, omdat dit wordt bepaald door de weersomstandigheden. Tot nu toe is hoofdzakelijk de Aalsmeerbaan extra ingezet. Het vliegverkeer boven Amstelveen Noord van de afgelopen dagen was niet het gevolg van deze maatregel.

Wethouder Pols (Schiphol) voelt zich door de actie van de Schiphol Group overvallen. Amstelveen heeft daarom via de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS) Hans Alders opgeroepen, om tot een snelle en bevredigende oplossing te komen.

Wethouder Pols: “Uit de ontstane situatie blijkt weer welke ongewenste gevolgen het huidig geluidsstelsel van Schiphol heeft en hoezeer het nodig is dit stelsel te herzien. Amstelveen blijft deze noodzaak in haar overleg met bestuurders, rijk, bewoners en luchtvaartsector benadrukken.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS