Bijgewerkt: 27 februari 2024

Amstelveen stelt grens terrasgebruik aan de Amstelzijde

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-07-2014

Amstelveen heeft afspraken gemaakt met ondernemers en bewoners over de terrassen van de restaurants aan de Amstelzijde. Helaas zijn er een aantal ondernemers die hun terras groter maken dan is afgesproken. De gemeente gaat na verschillende waarschuwingen een eind maken aan het ‘landjepik’ aan de Amstelzijde.


Grotere kaart weergeven De Amstelzijde in Amstelveen


Na de vorige uitgebreide controle zijn er een aantal afspraken gemaakt met de horeca, maar veel ondernemers houden zich niet aan deze regels. Alle overtreders hebben nu een brief van de gemeente ontvangen. Een laatste waarschuwing om zich aan de afspraken te houden. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete. Die boete kan in de duizenden euro’s lopen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Handhaving


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving: ‘We doen dit niet om ondernemers te pesten, maar om ervoor te zorgen, dat het niet uit de hand loopt. Als we nu niet optreden, ontstaat er precedentwerking, waardoor het later nog moeilijker wordt om in te grijpen. Terrassen zijn gezellig en iedereen vindt het leuk om op een zomerse dag een terrasje te pikken. In tegenstelling tot veel andere steden betalen ondernemers in Amstelveen geen precario voor hun terras, maar afspraken moeten worden nagekomen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.