Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amstelveen start een nieuw project in Villa El Salvador

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-06-2013

Amstelveen start samen met de andere Europese partnersteden van Villa El Salvador (VES) (Peru) - Santa Coloma (Spanje) en Rezé (Frankrijk) een nieuw project starten. De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst met genoemde steden. Door ervaring, middelen en kennis te bundelen met de andere Europese partnersteden kan een effectievere bijdrage worden geleverd aan de ontwikkeling van Villa El Salvador. Het betreft een project ter verbetering van het afvalmanagement in Villa el Salvador.

Amstelveen draagt 50.000 euro bij aan het project. Dit bedrag is de afgelopen jaren gespaard en is opgenomen in de lopende begroting. Binnen het samenwerkingsproject worden onder meer bewustzijnscampagnes uitgevoerd met het doel dat bewoners van Villa El Salvador hun afval scheiden en hun afvalstoffenheffing betalen.

Ves Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2005)

Aan de lopende band wordt de vuilnis gescheiden in het nieuwe afvalscheidingsstation van Villa El Salvador. Links staat de kersverse burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen. Rechts praat wethouder Rien Alink (D66) met een werknemer van het station


Kennisuitwisseling tussen de medewerkers van de afvaldiensten van Villa El Salvador en Amstelveen, op het gebied van afvalscheiding en –verwerking, is een belangrijk onderdeel van het project. Dit helpt het afvalmanagement in Villa El Salvador te verbeteren.

Ves Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2005)

Een vuilniswagen met medewerkers in VES met het opschrift- 'Voor een groene en gezonde stad'


Daarnaast wordt gewerkt aan de professionalisering van ‘recicladores’ (personen die gescheiden afval inzamelen), door middel van opleiding en het oprichten van een coöperatie. Daarmee sluit dit project aan op het eerdere milieuproject dat Amstelveen samen met Villa El Salvador heeft uitgevoerd.

De gemeente Villa El Salvador heeft het afgelopen jaar stappen gezet om de dienstverlening op het terrein van afval te verbeteren. Er zijn afvalwagens aangeschaft en de inzamelroutes zijn aangepast, zodat in heel VES dagelijks het afval kan worden ingezameld.

Villa El Salvador?

Villa El Salvador (VES) is een stedelijke, grotendeels woonwijk aan de rand van Lima, Peru. Het grenst aan de wijk Chorrillos op het oosten, de Stille Oceaan in het zuidwesten; Lurín op het zuidoosten; Villa María del Triunfo op het oosten en San Juan de Miraflores op het noorden. Het district Villa El Salvador telt ongeveer 381.790 inwoners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.