Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amstelveen krijgt een tunnel

Nieuws -> Regio

Bron: Verkeer en Waterstaat
12-10-2007

De ministerraad heeft op voorstel van minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en minister Jacqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer besloten de wegen A6, A1, A9 en A10-Oost uit te breiden. De maatregelen kosten bijna 3,5 miljard euro- meldt het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in haar nieuwsbericht.

OV

De provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en gemeenten Almere, Amsterdam en Amstelveen dragen 261 miljoen euro bij, het rijk betaalt de rest. Ook worden duidelijke maatregelen genomen om het Openbaar Vervoersysteem te verbeteren.

In Amsterdam Zuidoost wordt de rijksweg A9 overkapt en deels in een tunnel aangelegd.

Amstelveen

Keizer Karel tunnel Amstelveen
(Verkeer en Waterstaat - 2007)

Het ideale Amstelveen bij de St. Annakerk volgens de Photoshop artiesten van Verkeer en Waterstaat. Alleen de Gemeente Amstelveen wil juist boven op het dak van de nieuwe Keizer Karel tunnel huizen bouwen, om de in de tunnel geïnvesteerde gelden terug te krijgen


In Amstelveen komt een 2 kilometer lange, volledig verdiepte Keizer Karel tunnel. Misschien komt er nog een parallel tunnel voor het openbaar vervoer. De A9 bij Amstelveen zal onder de grond verdwijnen en boven op de tunnel komt er een zogenaamde “stadsstraat”. Op 29 oktober 2007 wordt het akkoord door de minister en de vertegenwoordigers van de regio ondertekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.