Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Amstelveen krijgt een eigen Uitagenda in 2020

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-10-2019

De gemeente Amstelveen is bezig met het ontwikkelen van een aparte website met Amstelveense Uitagenda waarin in één oogopslag te zien is welke (culturele) activiteiten er te doen zijn in de stad. Dit doet de gemeente natuurlijk niet alleen. Onder meer het lokale kunst- en cultuurveld en de recreatie- en toerismebranche zijn uitgenodigd om deel te nemen aan inspiratiesessies, waarin zij hun input voor de invulling kunnen geven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Uitagenda en website bijeenkomst van de culturele sector van Amstelveen op 16 oktober 2019 in de Johanneskapel


In de afgelopen weken vonden twee inspiratiesessies plaats. De eerste met het culturele veld in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg. Alle kleine en grote kunst- en cultuurinstellingen en culturele initiatiefnemers waren aanwezig. De gemeente vindt het belangrijk dat alle betrokkenen straks achter de nieuwe toeristische website en Uitagenda staan. 'Alleen met hun input kunnen we iets moois neerzetten, waar iedereen blij van wordt. Zowel de toeristische en culturele organisaties als de Amstelvener en de bezoekers van Amstelveen. Op dit moment is de informatie online te versnipperd en lastig te vinden. Amstelveen verdient een platform, waarop alle activiteiten die de stad rijk is overzichtelijk bij elkaar staan' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Uitagenda en website bijeenkomst van de culturele sector van Amstelveen op 16 oktober 2019 in de Johanneskapel


Afgelopen donderdag was de recreatie- en toerismebranche aan de beurt om hun denkbeelden naar voren te brengen. Er is positief gereageerd op de sneak-preview van de nieuwe huisstijl en website. Beide sessies hebben goede ideeën opgeleverd. Zo zien de partijen graag dat de website aansprekend is voor de Amstelvener door de verhalen van échte Amstelveners te vertellen en moet voldoende rekening gehouden worden met de 20 % internationale bewoners die de stad telt. Een website van en voor de stad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Uitagenda en website bijeenkomst van de culturele sector van Amstelveen op 16 oktober 2019 in de Johanneskapel


Profilering van Amstelveen. 'Een aparte website met toeristische, recreatieve, sportieve en culturele informatie over Amstelveen biedt de mogelijkheid om meer, gerichte en actuele informatie aan te bieden aan regionale, nationale en internationale bezoekers. Door de informatie te bundelen op één plek is het makkelijker te vinden. Daarnaast zorgt de uitstraling van een website waarop toerisme, sport, recreatie en cultuur samenkomen ervoor, dat Amstelveen op de kaart wordt gezet als stad waar het naast werken ook goed recreëren is.' zegt Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken.

Meer informatie over de nieuwe website en de Uitagenda volgt nadat alle input is verzameld en meer duidelijk is over de uiteindelijke invulling en het uiterlijk. De lancering staat gepland in het voorjaar van 2020.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.