Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amstelveen is onderdeel geworden van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
29-11-2011

Op donderdag 17 november 2011 is het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam officieel van start gegaan. De gemeente Amstelveen is een van de deelnemers in het samenwerkingsverband. Met de oprichting van het WSP Groot-Amsterdam ontstaat er één regionaal aanspreekpunt voor werkgevers. Hiermee verbetert de dienstverlening aan werkgevers en kan er voor werkzoekenden nog beter bemiddeld worden.

Het WSP biedt een breed aanbod van producten en diensten op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. Het heeft als doelstelling om zoveel mogelijk mensen in de uitkering uit te laten stromen naar betaald werk.

werkgever Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2011)

Vlnr.: Wethouder Andrée Van Es (Amsterdam), wethouder Jacqueline Koops (Amstelveen), de heer Jan Boerma van het UWV Werkbedrijf en twee werkgevers lanceren gezamenlijk de website van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.


Vorig jaar startte het WSP Amstel-Venen waarin de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Uithoorn en het UWV Werkbedrijf samenwerken. Dit WSP vormt nu samen met de vestigingen in Haarlemmermeer en Amsterdam het WSP Groot-Amsterdam.

“De combinatie van samenwerkingsverbanden, biedt voordelen voor zowel werkgevers als werkzoekenden; het versterkt elkaar”, laat wethouder Jacqueline Koops (Werk en Inkomen) weten. “Met een vestiging in Amstelveen is er voor werkgevers ook een informatiepunt dichtbij. Daarnaast is het voor grote arbeidsmarktvraagstukken gunstiger om regionaal vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.”

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam is een samenwerkingsverband van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Landsmeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en UWV WERKbedrijf, Pantar Amsterdam, AM-Groep.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.