Bijgewerkt: 5 december 2021

Amstelveen is klaar voor de winter van 2019-2020

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-11-2019

Medewerkers van de gemeente Amstelveen zijn afgelopen week (46-2019) voor de eerste volledige biozout strooiactie van dit seizoen op pad gegaan. Net als voorgaande jaren bestrijden ze gladheid op hoofdrijwegen, bus routes en belangrijke fietspaden zoals bijvoorbeeld de routes naar scholen en winkelcentra.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Sneeuwschuiver en zoutstrooier van de gemeente Amstelveen in actie op 17 december 2010


De gemeente wil gladheid voorkomen en strooit altijd preventief. Dat is mogelijk bij normale winterse omstandigheden. Bij extreem winters weer krijgen eerst de belangrijkste hoofdwegen voorrang. Op wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden wordt niet gestrooid. Op diverse locaties in Amstelveen zijn zoutkisten beschikbaar. U kunt deze gebruiken als u merkt dat een tunnel of brug slecht begaanbaar is. De gemeente Amstelveen doet een beroep op bewoners en bedrijven om zelf de stoepen schoon te houden en zo de stad gezamenlijk begaanbaar te houden. Overigens heeft zout tijd nodig om in te werken. En bij minder dan -10 C° vorst vermindert de werking van zout op de weg.

Informatie over actuele strooiacties en de gladheidverwachting in Amstelveen zijn van eind oktober tot begin april te volgen via Twitteraccount @letopAmstelveen. Strooiroutes en locaties van de zoutkisten zijn te vinden hier . Lees meer over BiozoutAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.