Bijgewerkt: 25 juni 2024

Amstelveen investeert in uitbreiding scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-04-2013

Scholengemeenschap Panta Rhei heeft in de afgelopen jaren steeds meer leerlingen gekregen. Om hen allemaal een plek binnen de school te bieden is uitbreiding nodig. Op het laagste gedeelte van het bovenbouwgebouw komen extra lokalen. Het College van Burgemeester en Wethouders wil hierin ruim 600.000 euro investeren. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad dit onderwerp bij de behandeling van de Kadernota in juli 2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Onderwijs


Herbert Raat (VVD) wethouder onderwijs:’Panta Rhei is de afgelopen jaren met meer dan 10 procent gegroeid. Volgens leerlingenprognoses houdt dit leerlingenaantal de komende 15 jaar stand. Uitbreiding is dan ook noodzakelijk. In theorie is Tulpenburg 1 beschikbaar; echter dit gebouw is op termijn al voor andere doeleinden gereserveerd. Nieuwbouw is in deze omgeving dan ook de enige echte realistische optie’.

Bert de Weerd, directeur van Panta Rhei is blij met deze bereidheid van het College. Hij vraagt ook een bijdrage van 225.000 euro voor een eerder door de school voorgefinancierde uitbreiding. Het College stelt de gemeenteraad dan ook voor in totaal 856.000 euro uit het fonds onderwijshuisvesting te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.