Bijgewerkt: 2 december 2021

Amstelveen in het regionale toerisme project

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
08-09-2009

Als onderdeel van de metropoolregio Amsterdam, gaat de gemeente Amstelveen meedraaien in het regionale toerisme project 'Amsterdam bezoeken, Holland bezien'. De gemeente trekt daar éénmalig 19.750 euro voor uit op een totale regio-investering van 5,5 miljoen euro.

Wandelstok Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een lekker ouderwetse houten wandelstok voor toeristen met metalen plaatjes van de bezochte plaatsen


De samenwerking is voor een periode van vier jaar, van 2009 tot 2012. Doel van de deelname is het versterken van het zakelijk toeristisch imago en naamsbekendheid van Amstelveen in het internationale circuit. Daarnaast moet deze stap de lokale economie stimuleren. Verwachting is dat ‘Amsterdam bezoeken, Holland bezien’ de komende vier jaar leidt tot een omzetstijging voor de regio van ruim 16%.

Momenteel bezoekt 14% van de buitenlandse toeristen ook de regio buiten de hoofdstad. Dank zij het project moet dit toenemen naar 20%. Door internationale toeristen meer te binden en te boeien moet de omzet stijgen van gemiddeld jaarlijks 205 miljoen euro naar 240 miljoen euro. Met het stimuleren van een langere verblijfsduur en hogere uitgaven zal de werkgelegenheid in de horeca en detailhandel, en het aantal hotelbedden toenemen. Zowel ondernemers als gemeente profiteren straks van deze samenwerking.

Zakelijk en gastvrij

De gemeente werkt regionaal mee in een reeks projecten. Zo participeert Amstelveen al in de initiatieven Amsterdam Inbusiness en MICE (Meetings Incentives Conventions Exhibitions) die internationale bedrijvigheid en zakelijk en cultureel toerisme in de regio Amsterdam op de kaart moeten zetten. De gemeente biedt ook ruimte aan horecaondernemers die op de ‘hospitality’ behoefte inspelen en de expatmarkt bedienen. Daarnaast voeren het ATCB en VVV een aantal promotieactiviteiten uit in opdracht van de gemeente.

Amsterdam bezoeken, Holland zien

Het project ‘Amsterdam bezoeken, Holland zien’ stimuleert buitenlandse toeristen de omgeving van de hoofdstad te verkennen. Allerlei activiteiten en evenementen gericht op deze promotie moet de regio aantrekkelijker maken voor deze doelgroep.

Kijk voor meer informatie over ‘Amsterdam bezoeken, Holland bezien’ en de plannen en activiteiten van de Metropoolregio op het gebied van toerisme op www.metropoolregioamsterdam.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS