Bijgewerkt: 18 juni 2024

Amstelveen in Google Street View

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb/Wikipedia/Google
21-03-2009

Google Street View is een service van Google Maps en Google Earth, dat 360° horizontaal en 290° verticaal panoramisch uitzicht op straatniveau geeft. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om delen van sommige regio's van de wereld op de begane grond te bekijken van achter hun computer.

Toen Street View op 25 mei 2007 werd gelanceerd, waren er slechts vijf Amerikaanse steden gefotografeerd. Het is sindsdien uitgebreid tot duizenden locaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan, en omvat een scala van stedelijke en landelijke gebieden.

Streetview Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Een camera auto van Google in Engeland


Google Street View toont foto's genomen van een vloot van Chevrolet Cobalts in de Verenigde Staten, Opel Astra’s in Europa (Vauxhall Astra in het Verenigd Koninkrijk) en Australië, en Toyota Prius auto's in Japan.

Voor voetgangersgebieden, smalle straatjes, steegjes en parken, die met de auto niet bereikbaar zijn, werden Google Bikes, dus fietsen gebruikt. De foto’s worden met een speciale panorama camera genomen, die op de auto is gemonteerd.

De vrij hoge resolutie foto’s worden later aan Google Maps gekoppeld waarin de gebruikers op het mannetje pictogram moeten klikken, boven in het zoom schuifbalk. Dan komt het Street View icoon los en kan worden meegesleept naar de straat, welke u op straatniveau wilt bekijken.

Privacykwesties

Privacy advocaten hebben bezwaar gemaakt tegen deze Google functie, waar foto’s worden vertoond als mannen stripclubs verlaten, of juist betreden, protesterende mensen voor een abortuskliniek, zonnebaders in bikini, mensen in openbare parken, als mannen prostituees oppikken en mensen, die deelnemen aan activiteiten en zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

Het standpunt van Google is, dat de foto’s altijd van de openbare weg worden genomen, maar als iemand bezwaar heeft, dat kan ook via een link in het beeld, links onder op “Meld en probleem” klikken. Als u op de link klikt, komt een ander scherm tevoorschijn, waar u ongepaste Street View meldingen kan aan Google doorgegeven. Dan worden eventueel de foto’s verwijderd, of personen onherkenbaar gemaakt. Kentekenplaten van auto’s zijn altijd vervaagd zodat ze onleesbaar worden.

Amstelveen

Alle straten van Amstelveen zijn gefotografeerd door Google.

3D

Op sommige auto’s van Google was een Sick LMS (Laser Measurement Sensor) bevestigd. Dat betekent, dat naast de panoramische foto’s, ook drie dimensionale opnames (scans) werden gemaakt. Deze worden eventueel in de toekomst in Google Maps /3D Street View gebruikt. Met de door de laser scanner gemaakte 3D gegevens kan Google straks alle steden ook volledig drie dimensionaal in kaart brengen en in Google Earth plaatsen.

Website: Google Maps Google EarthAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.