Bijgewerkt: 8 december 2023

Amstelveen huldigt sportkampioenen en sportvereniging van 2011

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
03-01-2012

De gemeente Amstelveen is trots op al haar sportkampioenen. Op donderdag 19 januari 2012 huldigt zij daarom vanaf 19.00 uur in de 'Nieuwe Bankrashal' Amstelveense sporters die het afgelopen jaar kampioen van Nederland, of hoger zijn geworden. De gemeente huldigt tevens de sportvereniging van het jaar. Genomineerde sportverenigingen zijn: Taiji Quan & Qigong School van Geel, Turnvereniging ODIN en Voetbalvereniging Sporting Martinus. Wethouder Sport, John Levie (BBA), maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

Sportgala Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Huldiging sportkampioenen in 2011


De opzet van de verkiezing van sportvereniging van het jaar is in vergelijking met andere jaren aangepast. Verenigingen konden zich tot nu altijd zelf aanmelden om voor de prijs in aanmerking te komen. Vanaf dit jaar stellen het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) een lijst op van sportorganisaties die voor nominatie in aanmerking komen.

De criteria daarvoor zijn niet wezenlijk veranderd zij het dat de eis om als vereniging of organisatie aangesloten te zijn bij NOC/NSF niet meer geldt. Ook de samenstelling van de jury is aangepast. De huidige jury bestaat onder voorzitterschap van de beleidsambtenaar sport, Wendy de Jong uit de raadsleden Marga van Herteryck, Esther Veenboer en Rien Alink.

Naast de verkiezing tot sportvereniging van het jaar zet de gemeente tijdens deze door het Sportbedrijf en STAV georganiseerde huldiging (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers. Het gaat om zo’n 120 sporters (individueel of in teams) uit verschillende takken van sport.

Ook de uitreiking van de Rabotalentprijzen 2011 maakt traditiegetrouw deel uit van het programma. Naast het huldigen van de sporters maken “flitsende intermezzo’s” onderdeel uit van het programma. De presentatie is ook dit jaar in handen van sportjournalist Mathijs Groenewoud. Adres: Nieuwe Bankrashal Pandora 3, 1183 KK AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.