Bijgewerkt: 18 mei 2024

Amstelveen huldigt Sportkampioenen van 2008

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2009

De gemeente Amstelveen is trots op al haar sportkampioenen. Op donderdag 22 januari 2009 huldigt zij daarom vanaf 17.00 uur in P60 de Amstelveense kampioenen van het afgelopen jaar. Ook beloont de gemeente de sportvereniging van het jaar. Genomineerde sportverenigingen zijn: Amstelveense Rugby Club 1890 (ARC), ASV de Poelster, Hockeyvereniging Myra en Kanovereniging Frisia. Wethouder Sport, Joss Tabak, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

De gemeente zet tijdens de huldiging samen met het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Sport Promotie Amstelveen (SPA) een groot aantal (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers. Het gaat om individuele sporters en teams uit 14 verschillende takken van sport.

Voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent zijn dit jaar bij de meisjes genomineerd: Lianne de Vries (voetbal); Anne Buijs (volleybal); Giselle Kleinen (rugby); Michelle Witteveen (hockey); en bij de jongens: René de Jong (motorcross); Yannick Mahieu (atletiek) en Bas Bovelander (hockey).

Naast het huldigen van de sporters maken “flitsende intermezzo’s” onderdeel uit van het programma. Dit jaar laat Nederlands Kampioen Streetdance “Dance A Holics” van Buenting Sport en Sauna hun winnende dans zien en verzorgen zij de opening van de huldiging. Solid Ground Movement geeft een breakdance optreden. De presentatie is dit jaar in handen van de familie Barend; Barbara Barend tekent voor de presentatie van het totale programma en vader Frits verzorgt als voorzitter van de jury de uitreiking van de Rabo talentprijzen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.