Bijgewerkt: 18 mei 2024

Amstelveen heeft zijn landijsbaan!

Nieuws -> Sport

Bron: Schaatsvereniging de Poelster
02-12-2011

Eindelijk is het dan zover. Schaatsvereniging de Poelster heeft jaren gevochten voor de aanleg van een landijsbaan. Op zaterdag 17 december 2011 om 13.00 uur zal deze baan feestelijk worden geopend door de heer Herbert Raat, loco-burgemeester van Amstelveen en de heer Victor Frequin, gemeente raadslid van VVD-Amstelveen en initiatiefnemer.


Grotere kaart weergeven De Noordelijke Poeloever in Amstelveen

De landijsbaan is gelegen aan de noordelijke Poeloever, langs de Doorweg en tevens bij het clubhuis van Schaatsvereniging de Poelster. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door de inzet van velen waarbij een belangrijke doorbraak werd bereikt door de positieve beslissing van de gemeenteraad in het najaar van 2010.

Door vervening van de Amstelveense Poel duurt het langer, voordat er betrouwbaar ijs is. Door het onder water zetten van het land aan de noordkant van de Poel zijn er maar enkele dagen strenge vorst nodig en het resultaat is een prachtige ijsbaan met verlichting en een echte Koek en Zopie.

landijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De toekomstige landijsbaan naast veenplas De Poel. Er werd door de gemeenteraad eenmalig 35.000 euro beschikbaar gesteld aan ASV De Poelster voor de aanleg van deze landijsbaan. Hier kan straks geschaatst worden, zolang de grond niet nodig is voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van rijksweg A9. De foto is op 2 december 2011 gemaakt.


Tevens zijn er genoeg parkeerplaatsen aanwezig. De uitvoering van dit alles zal door vrijwilligers van de Poelster gebeuren, er zal geen entree geheven worden en met deze baan heeft Amstelveen en omgeving er een nieuwe sportimpuls bij.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.