Bijgewerkt: 2 december 2021

Amstelveen heeft minder overlast van jeugd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-04-2010

Sinds december 2008 is er minder overlast van jeugd in Amstelveen. Ook het aantal actieve jongeren in overlastgevende of hinderlijke jeugdgroepen neemt af. Samenwerking tussen betrokken partijen is hierbij het sleutelwoord.

Samenwerking tussen jongerencentra, ambulant jongerenwerk straatcoaches, team handhaving, politie, Ketenunit, Openbaar Ministerie en gemeente zorgen voor regelmatig overleg op vooral uitvoeringsniveau. Korte lijnen die het scala bestrijken van zowel preventieve als repressieve kant. In de praktijk zorgt deze samenwerking voor een goede voorbereiding van activiteiten in het weekend.

Opbouwwerk en jongerenwerk brengen melders van overlast en jongeren met elkaar in contact. Het eeuwenoude adagium, elkaar kennen betekent ook makkelijker aanspreken, speelt hierbij een belangrijke rol.

De aanpak is door de Amstelveense gemeenteraad ingezet in 2008. De gemeenteraad stelde toen éénmalig 1,4 miljoen euro beschikbaar voor een gezamenlijke aanpak met preventie als basis en repressie daar waar nodig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS