Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveen heeft het onderzoeksrapport gebruik granuliet bij A9 aangevraagd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-02-2022

De gemeente Amstelveen heeft bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om een onderzoeksrapport gevraagd omtrent het gebruik van granuliet bij het A9 project in Amstelveen. De dienst gaf aan twee weken nodig te hebben voor het rapport.

Meerdere onderzoeksvragen gesteld. Aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is gevraagd of er risico’s zijn voor de volksgezondheid en ecologie. Ook moet in het rapport terugkomen op welke locaties in Amstelveen het granuliet wordt toegepast. Als laatste wil de gemeente weten of alle regels voor het toepassen van granuliet zijn gevolgd, of de geleverde certificaten zijn gecontroleerd en of er toezicht is en wordt gehouden bij de uitvoering.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder A9


Rapport over twee weken aangeleverd. De gemeente Amstelveen verwacht het onderzoeksrapport over twee weken te ontvangen. 'We willen zo snel mogelijk informatie op tafel. 'Goed dat de Omgevingsdienst op zo’n korte termijn aan de slag gaat met het rapport. Zodra de resultaten bij de gemeente binnen zijn, zullen we een oordeel vellen hierover en online plaatsen zodat de informatie beschikbaar komt voor alle Amstelveners'- aldus Herbert Raat (VVD) wethouder A9. Lees ook: Achtergrondinformatie over granuliet


De gemeente heeft bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om een onderzoeksrapport gevraagd omtrent het gebruik van granuliet bij het A9 project in Amstelveen. Hierbij zijn de volgende vragen gesteld:

1. Waar wordt het granuliet in Amstelveen toegepast?

2. Wie is het bevoegd gezag?

3. Zijn de regels voor het toepassen van granuliet gevolgd?

4. Zijn de geleverde certificaten bij de melding gecontroleerd door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied?

5. Wordt het granuliet toegepast conform de technische eisen?

6. Wordt/is op correcte uitvoering toezicht gehouden?

7. Kan de conclusie worden getrokken dat er geen risico is voor de volksgezondheid en/of ecologie?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.