Bijgewerkt: 5 juni 2023

Amstelveen doet mee aan het NK Tegelwippen 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-03-2023

Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen vanaf maandag 27 maart tot en met eind oktober 2023 hun tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is bijna elke maandag. Net als vorig jaar doet Amstelveen weer mee met de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid

Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen voor te bereiden op het veranderende klimaat. Aanpassingen van de stad zijn nodig om de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur op te vangen. Een groene tuin kan tot 7 graden koeler zijn en dat is in een hete zomer heel aangenaam. Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid: 'Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij. Vorig jaar hebben we 23.697 tegels opgehaald, waarmee Amstelveen 2133 m² groener is geworden. Dat willen we dit jaar overtreffen en daarom bieden we dit jaar vanaf 27 maart de gratis tegelservice bijna wekelijks aan.'

Landelijke actie. Aan het NK Tegelwippen doen dit jaar 115 gemeenten mee. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen groen(er) te maken. Om wateroverlast te verminderen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn van mens en dier. Ook inwoners die een geveltuintje hebben of willen aanvragen kunnen gebruikmaken van de service.Hoe werkt de tegelservice? De gemeente haalt de tegels vanaf maandag 27 maart tot en met eind oktober op. Op www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/nktegelwippen2023 staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.