Bijgewerkt: 9 februari 2023

Amstelveen deed mee met de Nationale Voorleesdagen 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-01-2023

Op woensdag 25 januari 2023 was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen (25 januari – 5 februari). In Amstelveen las traditiegetrouw Floor Gordon de wethouder van Onderwijs voor op basisschool School of Understanding. De wethouder hield de aandacht van de kleuters vast met het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. Ook burgemeester Tjapko Poppens las voor in de openbare bibliotheek en bij Kinderdagverblijf Hestia.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen leest voor bij Kinderdagverblijf Hestia

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan baby’s, peuters en kleuters. Volgens wethouder Floor Gordon is voorlezen belangrijk: 'Het is goed voor de ontwikkeling en leesvaardigheid van je kind. Want voorlezen stimuleert hun fantasie en gevoel voor taal. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter.'

Burgemeester Tjapko Poppens voegt daaraan toe dat 'samen een boek lezen of bekijken en erover praten leuk en gezellig is voor ouders en kinderen. Kinderen die veel zijn voorgelezen hebben daar later profijt van als ze zelf leren lezen.'

Voorleesexpress en Boekstartcoach. De gemeente Amstelveen vindt voorlezen belangrijk en geeft daarom subsidie aan de Voorleesexpress. De Voorleesexpress richt zich op het voorlezen aan kinderen van 2,5 t/m 8 jaar. Zij bieden leesbevorderingsprogramma’s om de taalontwikkeling te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan. De VoorleesExpress betrekt en begeleidt ouders, zodat zij hun kinderen ook na het voorleestraject een taalrijke omgeving kunnen bieden. Zie voor meer informatie VoorleesExpress Amstelland.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Floor Gordon (D66) wethouder Onderwijs leest voor op basisschool School of Understanding

Verder kent de gemeente Amstelveen ook een BoekStartcoachDeze geeft op het consultatiebureau tips over welke boekjes geschikt zijn om samen met je baby of peuter te lezen. En hoe je dat op een leuke manier kunt doen. De bibliotheek in Amstelveen heeft ook speciale spreekuren waar ze met ouders in gesprek over belang van voorlezen en motiveren ouders om naar de bieb te gaan en deel te nemen aan de voorleestrajecten (debibliotheekamstelland.nl).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.