Bijgewerkt: 4 december 2021

Amstelveen bevestigt haar standpunt bij zelfbewoningsplicht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2018

De gemeente Amstelveen houdt vast aan de eerder opgelegde boete van 50.000 euro voor het verhuren van een woning in Westwijk Zuidwest. Zij stond echter niet op het adres ingeschreven en de woning is na aankoop door verschillende gebruikers bewoond. Ook is na afloop van de zelfbewoningsperiode de woning permanent verhuurd.  

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving: 'Vorig jaar ontvingen wij signalen van de Vereniging van Eigenaren. Zij wezen ons op het niet nakomen van de zelfbewoningsplicht en ervaarden overlast. Nieuwe woningen zijn bedoeld voor inwoners die er zelf graag willen wonen. En niet voor een constante aanloop van nieuwe huurders zonder binding met het gebouw of de wijk. Dit onttrekt woningen uit de toch al krappe Amstelveense woningmarkt.'

Een verplichting tot zelfbewoning voorkomt dat (nieuwbouw) woningen worden uitgebaat en gaat speculatie tegen. Dit voorkomt een constante aanloop van nieuwe huurders die geen binding hebben met het gebouw of de wijk. In de betreffende koopovereenkomst staat vermeld dat de woning gedurende achttien maanden na oplevering door de eigenaar bewoond moet worden. Bij het niet nakomen hiervan geldt een boete van 50.000 euro. Het college stuurt een sommatiebrief en zal bij uitblijven van betaling juridische stappen ondernemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.