Bijgewerkt: 28 september 2022

Amstelveen behoudt 6 van haar 9 speelbadjes

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-04-2011

Amstelveen behoudt zes van haar negen speelbadjes. Dat betekent, dat vrijwel elke burger op maximaal 1250 meter lopen een speelbadje kan bereiken. Op de plekken waar de drie overige speelbadjes verdwijnen krijgt de aanwezige speelplaats een opknapbeurt.

speelbad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Speelbad in het Keizer Karelpark


In november 2010 besloot de gemeenteraad hoe de bezuinigingen eruit zien. Eén van de consequenties was het terugbrengen van het aantal speelbadjes. De speelbadjes in Bovenkerk, De Punter en Den Bloeyenden Wijngaerdt zullen verdwijnen. Wethouder John Levie is verheugd, dat tweederde van de speelbadjes in stand blijven: “Ik ben vooral blij voor de kinderen in Amstelveen. Het zijn weliswaar iets minder badjes, maar ze liggen vrijwel nooit verder dan 1250 meter. Een bevredigend resultaat. Nu hopen op veel zonnige dagen.”

Amstelveen telt ruim 300 speelvoorzieningen, waaronder speelplekken met toestellen, trapveldjes, basketbalvelden e.d. De komende tijd vindt nader onderzoek plaats naar, hoe we geld kunnen besparen zonder in te boeten op kwaliteit en veiligheid. Met een kritisch oog op alle 300 plekken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.