Bijgewerkt: 5 december 2022

Amstelveen Kunst Festival

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
31-05-2007

Schouwburg Amstelveen organiseert in samenwerking met Stichting AMIE dit weekeinde het 'Amstelveen Kunst Festival' op het Stadsplein. Naast de reconstructie van het schilderij 'Fauna' van Constant Nieuwenhuys, dat voor bezoekers vanaf een 4,5 meter hoge loopbrug te bewonderen valt, worden tal van activiteiten in het teken van kunst georganiseerd.

Kunstfestival  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het plakkaat van het Kunst Festival op de straten van AmstelveenDe opening van het festival wordt op zondag 3 juni 2007 om 12.00 uur verricht door burgemeester Jan van Zanen. Het programma laat onder meer een act op olievaten en ander slagwerk zien van Femmes Vattaal (12.15 uur), een optreden van Brotherhood (drum en dans) om 12.50 uur, de Amstelveense band De Zaak komt naar het festival (13.20 uur) en de bigband sensatie van Nederland, For Fellows Bigband, geeft om 14.00 uur een optreden. Verder zijn acts te verwachten van Real HoT (rhythm- en brassmuziek), Slagwerkgroep Bovenkerk en Steltlopers.

In het Cobra Café wordt tussen 14.00 en 16.45 uur de inloop workshop 'papier ontdekken met Jos van der Meulen' georganiseerd. Start ieder kwartier. Deelname is gratis. In het Cobra Museum heeft van 11.00 tot 14.00 uur een heel bijzonder kinderatelier plaats onder de titel 'De kunst van het recyclen'. Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk via de museumbalie of 020-5475050. Er zijn geen kosten.

Cinnamon Rosé van de muziek- en dansschool houdt een koopzondagconcert tussen 11.30 en 12.30 uur. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tot slot organiseert Bibliotheek Amstelveen een kunstlezing. Deze wordt gegeven door Dominique Busch tussen 15.00 en 17.00 uur. Reserveren is gewenst. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Op en rond het Stadsplein zijn er de gehele dag activiteiten als schminken en schilderen voor kinderen, een enorm 'tijger'springkussen, optredens van goochelaar 'Nico met zijn Kliko', levende standbeelden en een kunstmarkt op de Rembrandtweg. Echte Tuk-Tuk's rijden de hele dag af en aan om de bezoekers gratis te vervoeren.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.