Bijgewerkt: 18 mei 2024

Amstelveen Beach 2023 op het Stadsplein

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
30-05-2023

AmstelveenSport organiseert van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 juni 2023 Amstelveen Beach, een groots beachsport festival op het Stadsplein. Het plein wordt volgestort met vele kubieke meters zand en zo omgetoverd tot een tropisch beach paradijs; echte palmbomen maken de sfeer helemaal compleet.

Opening. Zes dagen lang BEACH | SPORT | FUN | MUSIC op het Stadsplein. Op vier beachcourts worden toernooien van diverse beachsporten gespeeld, demo's gegeven en clinics voor scholen gehouden. Dit grootse sportevent gaat zaterdag 17 juni 2023 om 11:00 uur van start, de officiële opening is om 12:00 uur met een beachvolleybalwedstrijd tussen een team gevormd door Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders en raadsleden en een team bestaande uit het Management Team van AmstelveenSport.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De spelers van de Eredivisie Footvolley in actie tijdens de City Beach Tour op 2 juli 2016 Amstelveen

Sport Experience en Kidsfestival. Zaterdag vindt naast de diverse beachsporten de hele dag de Sport Experience plaats. Amstelveense sportverenigingen presenteren zich: zien, beleven en meedoen staat centraal. Verenigingen geven clinics en demo's op het podium, het zand van de beachcourts en een speciaal neerlegde sportvloer. Iedereen kan meedoen en zijn of haar sport ontdekken. Zondag begint de dag op het zand om 10:00 uur met de BuentingSport Beach Bootcamp.

Onder leiding van de trainers van BuentingSport en de buurtsportcoaches van AmstelveenSport wordt er met blote voeten gesport op het zand. Iedereen kan meedoen, de oefeningen worden aangepast naar niveau en leeftijd. Het kidsfestival gaat zondag om 11:00 van start. Op en rondom de beachcourts kunnen kinderen deelnemen aan diverse (sport)activiteiten. Zo staan er bijvoorbeeld diverse luchtkussens, is de Beweegbus aanwezig, kunnen kinderen geschminkt worden, komt een ballonnenclown langs en is er een Meet & Greet met figuren uit Tv-series. Zondagmiddag strijden topdivisie teams in een beachvolleybal toernooi. Kom kijken en geniet van dit topsportevenement.

Bedrijven en horeca toernooi. Maandag tot en met donderdag vormen overdag de beachcourts het toneel voor beachsport clinics voor maar liefst 1.200 leerlingen van Amstelveense scholen. Maandagavond vanaf half zeven laat de Amstelveense Horeca zich van zijn sportiefste kant zien tijdens een beachvolleybaltoernooi. Medewerkers maar ook stamgasten van cafés, hotels en restaurants vormen een team en gaan met elkaar de strijd aan op het zand. Gezelligheid staat voorop. Dit alles onder het genot van tropische muziek. Moedig de teams aan en zie wie er Horeca Beach Kampioen van Amstelveen wordt.

Dinsdag maken bedrijven uit Amstelveen de avond tot een grootst beachvolleybal feest. In teams bestaande uit collega's, vrienden en familie wordt er in diverse rondes tegen elkaar gespeeld. Kom kijken en zie welk bedrijf zich na de finale rond half tien, Bedrijven Beachvolleybal Kampioen van Amstelveen mag noemen.

Niet alleen spelers, maar ook toeschouwers kunnen met hun voeten in het zand. Het terras van Amstelveen Beach bevindt zich uiteraard op het zand. Geniet hier in tropische sferen tijdens het kijken naar de diverse beachsporten van een hapje en een drankje. Voor het volledige programma zie: https://amstelveenbeach.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.