Bijgewerkt: 23 juli 2024

Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel zijn weer BeterBuren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-11-2022

Bij ruzies tussen buren en buurtbewoners kan buurtbemiddeling een laagdrempelige manier zijn om tot een oplossing te komen. Gemeente Amstelveen werkt sinds 2012 samen met BeterBuren voor buurtbemiddeling. In veel gevallen met succes. Minimaal 70% van de aanmeldingen voor buurtbemiddeling worden opgelost.

Ook buurgemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel zijn tevreden over BeterBuren. Daarom hebben de vier gemeenten besloten gezamenlijk hun samenwerking met BeterBuren voort te zetten. Op 9 november 2022 ondertekenden de burgemeesters van de genoemde gemeenten en wooncorporaties Eigen Haard en Woonzorg Nederland een convenant voor verlenging van de samenwerking met BeterBuren voor een periode van vier jaar.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Vlnr.: Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen, Bente London directeur van BeterBuren, Pieter Heiliegers burgemeester van Uithoorn, achter Hester?. en Joyce Langenacker burgemeester van Ouder-Amstel tijdens de ondertekening van het samenwerkingscontract op 9 november 2022

Tjapko Poppens burgemeester is positief over buurtbemiddeling: 'Gelukkig kunnen veel Amstelveners goed met hun buren en andere buurtbewoners overweg. Soms leiden verschillen in leefstijl, gezinssamenstelling of achtergrond tot ruzie tussen buren of buurtbewoners. Als buren er zelf niet meer uitkomen, kunnen zij BeterBuren inschakelen. Vaak slaagt BeterBuren erin om met bewoners tot een duurzame oplossing te komen. Het is van belang dat inwoners zich prettig en veilig voelen, thuis en op straat. Dat draagt ook bij aan de leefbaarheid en de sfeer in de wijk.'

Over buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is voor overlast- of conflictsituaties waarbij twee buren betrokken zijn, zoals geluidsoverlast, tuinproblemen of stankoverlast. Goed opgeleide bemiddelaars spreken eerst beide buren afzonderlijk. Als dat nodig is, volgt daarna een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Onder begeleiding van de bemiddelaars wordt naar oplossing(en) gezocht waar beide partijen tevreden mee zijn. De ervaring leert dat het vaak al mogelijk is om in één gesprek tot afspraken te komen.

Ervaart u overlast van de buren en komt u daar niet uit, schakel dan tijdig buurtbemiddeling in. Deze hulp is voor iedereen gratis en leidt vaak snel tot het oplossen van de overlast. Voor informatie en aanmelding: www.beterburen.nl of 085-9022810Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.