Bijgewerkt: 25 mei 2024

Amstelleden smaakmakers NK

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-12-2005

Vorig weekend werd in het Velodrome in Sloten het NK Baan-wielrennen gehouden. De leden van WTC De Amstel waren hier zeer succesvol en kwamen thuis met in totaal 10 medailles.

Bij de Junior-vrouwen reed Maxime Groenewegen. Zij won goud op het onderdeel Puntenkoers door drie maal het peloton te dubbelen. Nogmaals goud won zij bij de Individuele Achtervolging. De 17-jarige Maxime behaalde tot slot nog een zilveren medaille op het onderdeel Scratch.

Bij de heren reden namens De Amstel Tim Veldt (21), Levi Heimans (20) en Patrick Bos (18). Ook Tim was goed voor drie medailles. Op de 1 km tijdrit won hij goud. Daarna wist hij zich moeiteloos te plaatsen voor de finale van de Keirin, evenals Patrick Bos. De finale verliep spectaculair. Met 6 man in de baan pakte Tim de koppositie met Patrick in zijn wiel.

Zo reden zij in volle vaart naar de eindstreep. Zij lieten de wereldkampioenen Teun Mulder en Theo Bos, die het vooral druk met elkaar hadden, achter zich. Het goud was dus weer voor Tim, terwijl Patrick het zilver voor zich opeiste. Een knappe prestatie van Patrick, die als jongste deelnemer zijn eerste wedstrijd bij de mannen reed.

Tim bewees nogmaals uitstekend in vorm te zijn door op de Sprint, het koningsnummer, de finale te bereiken. Hij wist echter niet van zijn tegenstander Teun Mulder te winnen, maar kon na afloop een prachtige zilveren medaille omhangen. Zilver was er ook voor Levi Heimans op het onderdeel Individuele Achtervolging.

Bij deze tijdrit over 4 km werd Levi nipt verslagen door Niki Terpstra uit Krommenie. Levi pakte zijn tweede medaille, een bronzen, op de l km tijdrit. Patrick werd hier vijfde, net als bij de Sprint.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.