Bijgewerkt: 21 juni 2024

Amstellanddag 2007

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-06-2007

Stichting Beschermers Amstelland organiseert op zondag 10 juni 2007 de allereerste Amstellanddag. Tijdens deze dag zijn diverse boerenbedrijven te bezoeken, worden workshops en excursies georganiseerd, voordrachten gehouden in de natuur, zijn musea open inclusief rondleidingen, kan men ter plaatse het landschap schilderen of fotograferen en vertellen historische verenigingen over het gebied en zijn bewoners.

Koeien  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Koeien in de polderDe opening heeft plaats om 11.30 uur op boerderij Polderzicht, Polderweg 24 in Ouderkerk aan de Amstel. De Amstellanddag is een initiatief van Beschermers Amstelland. Deze stichting streeft het behoud van Amstelland na. Niet als een museum, maar als een vitaal agrarisch gebied en als een uniek weidevogelgebied met grote cultuurhistorische waarde.

Tussen 12.00 en 16.00 uur is men welkom op de volgende boerderijen:

Cees en Marian Hogenhout, Korte Dwarsweg 8 Ouderkerk,

Jan Geijsel, Holendrechterweg 54 Ouderkerk;

Wes en Rineke Korrel, Rondehoep West 43 Ouderkerk,

Henk en Dinie van Schaik, Ringdijk bp 6 Amstelveen,

John Snelderwaard, Bovenkerkerweg 112 Amstelveen,

Kees en Greet Lambalk, Ringdijk bp 26 Amstelveen;

Gerard en Annemiek Korrel, Polderweg 24 Ouderkerk en Jaap van Spengen, Waver 23 Ouderkerk.

Ook de tuincomplexen zijn te bezoeken:

Siertuinvereniging Eldorado, Kostverlorenweg 4 Amstelveen en Volkstuincomplex Floratuinen Amsteldijk 93 Amstelveen. Verder worden de volgende twee workshops geor­ganiseerd:

'Landschap schilderen is voor iedereen' op de boerderij van Cees Hogenhout, Korte Dwarsweg 8 Ouderkerk a/d Amstel en Landschapsfotografie op de boerderij van Jaap van Spengen. Waver 23 Ouderkerk.

Excursies zijn er rond de Ouderkerkerplas door de Vogelwerkgroep Ouderkerk en een excursie over erfvogels door de (weide)vogelwerkgroep van het IVN afdeling Amstelveen vanaf de boerderij van Wes Korrel, Rondehoep West 43 Ouderkerkl. Weidevogel- en slootkantenbeheer is het onderwerp van een excursie op de boerderij van Wes Korrel. Rondehoep West 43 Ouderkerk.

Historisch museum Ouderkerk a/d Amstel is open voor bezichtiging en dient tevens als start­punt van de rondleidingen over de Portugees-Israëlietische begraafplaats. De historie van de familie van Schaik wordt door de Vereniging Historisch Amstelveen uitgelicht. Het adres is Ringdijk bp 6 in Amstelveen. Verder draagt Hans de Veendichter deze dag voor. Met gedichten over veen, polders en memorabele gebeurtenissen.

Marcel de Polderwachter organiseert excursies met polderverhalen vanaf de boerderij van Jaap van Spengen, Waver 23. Ook zijn bezoekers welkom bij Wijngaard Amsteltuin, Langs de Akker 5 Amstelveen. Atelier Tarzan toont een fotocollage van de kunstroute in de Bovenkerkerpolder in 2006, bij de boerderij van John Snelderwaard, Bovenkerkerweg 112.

Aan de Amstellanddag is een fotowedstrijd gekoppeld onder de titel 'Mijn moment in Amstelland'. Iedereen met een digitale camera kan meedoen. De uitdaging is om de mooiste, dierbaarste of kenmerkendste plek, belevenis of waarneming in Amstelland in beeld te bren­gen.

Er zijn vier thema's: Ontmoeting tussen stad en platteland, de mens aan het werk in Amstelland, recreëren in het agrarisch gebied in Amstelland en natuur: plant en dier in Am­stelland. Inzenden van een digitale kopie kan tot vrijdag 8 juni 2007 12.00 naar fotowedstrijd@beschermersamstelland.nl Voor meer informatie over aanvangstijden van de activiteiten kan men kijken op de website: Beschermers Amstelland


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.